Marta Poal Bori

Piano, Llenguatge musical

Marta Poal va néixer a Barcelona. Va fer els estudis de música i piano al Conservatori del Liceu.

Va estudiar amb el pianista Angel Soler, Antoni Besses i Roberto Bravo. També va treballar música de cambra amb el violinista Gerard Claret al Centre d’Estudis Musicals de Vallvidrera, on va formar part del professorat durant cinc anys. En el camp de la pedagogia ha fet cursos amb Joan Rubinat, Narcís Bonet i Paul Hille. Va ampliar els seus coneixements de música a l’Aula de Música Moderna i Jazz, treballant diferents aspectes com: la composició, arranjaments, cant. També hi va ensenyar durant sis anys.

Ha treballat la veu amb les cantants: Dee Kohanna, Carme Cuesta i Maria Mateu; aquesta última en el Conservatori de Música de Terrassa.

L’any 2016 va participar en els cursos Estill Voice Training amb Robert Sussuma (dintre del Master Internacional en vocal coaching). Ha fet la formació en l’especialitat de voice craft amb la cantant i vocal-coach Yasmina Azlor i el 2017 obté el «Certificate of Figure Proficiency in Estill Voice Training» amb Helen Rowson.

També ha desenvolupat la seva activitat professional en altres àmbits de la producció musical; majoritàriament com a pianista en el món del teatre i la publicitat.

Ha musicat una part de l’obra poètica de J. Salvat Papasseit; així com de M. Martí i Pol i Maria Mercè Marçal. El resultat d’aquest treball ha estat la gravació d’un CD que porta per títol “Tres Illes”. Forma part del “Duo Poal Collell” (veu, piano i contrabaix) amb el que ha fet diversos recitals cantant aquests poetes.

És també l’autora de les cançons de la petita cantata “Namana”, i del recull de peces infantils “Cançons per la meva escola”.

Actualment es dedica a la docència i fa més de vint-i-cinc anys que forma part del professorat de l’Escola Municipal de Música Josep Maria Ruera de Granollers.