Pilar López-Carrasco Comajuncosas

Piano

Pilar López-Carrasco  Comajuncosas comença els estudis musicals al Conservatori Professional de Música de Manresa i posteriorment al Conservatori del Liceu. Després de cursar els graus superiors de piano i música de cambra segueix els seus estudis a l´Acadèmia Franz Liszt de Budapest del 1992 al 1995 tenint com a professors a Kornél Zempléni (piano) i János Devich (música de cambra). També ha ampliat coneixements a cursos amb Maria João Pires, Paul Badura-Skoda, Herbert Henck ….

Ja des de la seva etapa de formació, mostra un especial interès per la música del nostre temps. Durant molts anys ha aprofundit en el repertori contemporani amb el mestre Jean-Pierre Dupuy.

Ha dut a terme una intensa activitat concertística per tot l’Estat, Hongria, França, Eslovènia… Ha actuat com a solista en festivals com Matinées du Piano (Salle de l´Institut del Conservatori d’Orleans), Festival de Música y Danza de Granada (Auditori Manuel de Falla), Quincena Musical de San Sebastián, Auditori de Barcelona (Grec 2000), Festival Internacional de Música de Santander, Teatro Central de Sevilla, Festival de Perelada, Torroella de Montgrí, teatre Conde Ansúrez de Valladolid, Festival Internacional de Primavera de Salamanca, Jornadas de Música del siglo XX de Segovia ….

Entre els premis i reconeixements obtinguts destaquen: el Primer Premi en el XI Concurs Internacional de Piano de Música Contemporània Xavier Monsalvatge (2002), el Premi d’Honor del Conservatori del Liceu de Barcelona de final de Grau Superior, el Segon premi en el XXIII Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya, el Premi “Oms i de Prat”, la beca de llarga durada atorgada pel Govern Hongarès al 1993 en intercanvi amb el Ministerio de Asuntos Exteriores espanyol, la selecció al 1988 per a la “Muestra Nacional de Música de Cámara para Jóvenes Intérpretes” i els Premis d’Honor de final de Grau Mig i Elemental del CMM de Manresa.

Ha estat mereixedora d’excel·lents crítiques i ha enregistrat per a T.V. Alhambra, Radio France, Radio Slovenija, Radio Nacional de España, R-4 Catalunya Música….

Actualment i des del 2005 forma duet amb la violinista polonesa Ewa Pyrek «duokroma.awardspace.com”. Aquest duo ha col·laborat amb l’artista de vídeoart Ester Xargay en el projecte “Mites”. Ha format duet amb el clarinetista Josep Sancho, amb la violinista Laia Casas i ha format part del Trio Guinjoan, del Trio MonMarTres i també ha estat pianista del grup Diabolus in Musica, entre d’altres col.laboracions.

Enguany ha actuat a la darrera edició del Festival Internacional de Cadaqués juntament amb Jean-Pierre Dupuy en la interpretació de l’obra «Visions de l’Amen» d’Olivier Messiaen per a 2 pianos.

“La força, la tensió i la pulcritud …van posar de manifest ja des del primer moment la seva extraordinària musicalitat. Veritablement, va captar l’atenció del públic amb una expressió vehement i un pianisme de primer ordre…Podem dir que el seu Schoenberg és definitiu, com també la seva lectura de la música de Messiaen…” (Francesc Taverna-Bech. Revista Musical Catalana)