Vicenç Prunés

Orgue

Vicenç Prunés i Lloret

Nascut a Navarcles (Bages). Va rebre la formació musical bàsica al seu poble i a l’Escolania de Montserrat. El P. Ireneu Segarra va convidar-lo a acompanyar els concerts de l’Escolania fora de Montserrat, activitat que realitzà sota la seva direcció al llarg de 15 anys. Treballà el piano, entre d’altres, amb Àngel Soler, Albert Attenelle, Árpad Bódó i Ramon Coll. Completà els estudis amb Hortense Cartier-Bresson, a París, i també amb Gyorgy Sëbóck, gran pedagog hongarès. Va ser convidat per Alberto Lysy als cursos de la “International Menuhin Music Academy” a Gstadt (Suïssa).

Premiat en diversos concursos nacionals de Piano i de Música de Cambra. Ha actuat arreu de Catalunya i a importants ciutats de l’Estat, integrant grups de música de cambra, com a solista i també molt sovint en recitals de “lieder”. A l’estranger ha actuat a Àustria, França, Hongria, Itàlia, Suïssa, Noruega, Japó, Rússia, Xina i USA.

És pianista acompanyant habitual dels concerts de l’Escolania de Montserrat també amb els directors posteriors al P. Ireneu, i ha col·laborat en varis dels seus discos. Ha fet enregistraments per a les principals emissores nacionals i algunes estrangeres.

Xavier Montsalvatge digué d’ell: “Vicenç Prunés té al seu favor una positiva agilitat de pulsació, un recte sentit musical i una gran capacitat expressiva”. Frederic Mompou valorà positivament la interpretació de la seva obra. Com a solista ha enregistrat la primera Antologia Organística de Mons. Valentí Miserachs, l’obra dels compositors antics escolans de Montserrat (s. XIX – XXI) i l’obra d’orgue de Pol Requesens Roca (n.1990), entre d’altres.

S’inicià a l’orgue amb el P. Gregori Estrada, OSB, i posteriorment estudis amb el “Trinity College” i Diplomat en aquest instrument per l’”Associated Board of Royal Schools of Music” de Londres. És Diplomat també en Ciències Religioses per la Universitat Pontifícia de Comillas (Madrid). Llicenciat per la “Guildhall School of Music & Drama” (Londres) i Professor Superior de Piano i Música de Cambra. Activitat docent a l’Escolania de Montserrat i als Conservatoris Professionals de Vic i Granollers.

Promotor i organista titular de l’orgue Josep Maria Ruera de Sant Esteve de Granollers (Hugo Mayer Orgelbau, 2007) i membre fundador de la Fundació Pro Música Sacra Granollers, alhora que director artístic del cicle estable “La Música del Cel”. (www.musicasacragranollers.org)