Ahir va començar a Madrid la 25a COP (Conferències de les Parts), unes conferències de l’ONU per estudiar i proposar mesures respecte a la crisi climàtica. L’objectiu d’aquesta cimera és impulsar i aprovar acords per tal d’assolir la neutralitat de carboni per a 2050. Hi participen 197 parts (196 països més la Unió Europea) que intentaran avançar cap a la implementació dels acords amb obligacions específiques. Paral·lelament a la reunió de representants polítics (l’anomenada Zona Blava), hi ha una Zona Verda perquè la societat civil pugui interactuar.

Els socis espanyols del projecte EYES (Ecoserveis i Ajuntament de Granollers) representaran el consorci del projecte EYES Erasmus+ a la COP25, organitzant un taller participatiu per a joves, entitats públiques i privades interessades en la presa de decisions i elaboració de polítiques d’acció climàtica per intercanviar idees sobre: ​​(a) com es pot incloure la visió dels joves en la planificació climàtica, (b) reflexionar sobre els obstacles que actualment no permeten incloure la visió dels joves en la planificació local i (c) quins mecanismes podríem posar en marxa que permetessin fer arribar la veu dels joves en els processos d’elaboració de les polítiques i de presa de decisió en l’àmbit del clima. El taller tractarà de com els joves poden influir en les polítiques d’acció climàtica i de com ells, que són els més afectats pel canvi climàtic, poden ajudar els municipis a millorar els plans local de mitigació i adaptació al canvi climàtic per tal que siguin eficaços i esdevenir municipis resilients al clima per al 2050.

Quan: l 12 de desembre de 13:00 a 13:45 hores.
On: IFEMA (Madrid) – Fòrum societat civil i jovent CODI – FSJ008
Per qualsevol pregunta podeu escriure a cristina.bajet@ecoserveis.net

Ens veiem a COP25!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *