Entrevistem a Elisabet Borreda

Entrevistem a Elisabet Borreda “És important fer entendre la importància de la comunicació per visibilitzar la tasca”

10/01/2014

Entrevistem a l’Elisabet Borreda, responsable del Social.cat, un dels principals portals de l’acció social a Catalunya. Aquest any, el Social.cat en celebra cinc d’existència. El portal ofereix notícies diàries, secció d’opinió, reportatges, entrevistes, etc al voltant de l’acció social a casa nostra.

Com va néixer la idea de fer el Social.cat?

L’any 2009 i després de detectar un buit en matèria social en el panorama comunicatiu català des de l’associació Xarxa Digital Catalana (Xadica) es va decidir crear el diari digital Social.cat. L’objectiu d’aquest diari era agabellar tota aquella informació referent als serveis socials de Catalunya i al Tercer Sector, donant cobertura a aquells temes que no tendeixen a sortir a la premsa generalista.

Quina és la tasca que fa el Social.cat envers el món de l’acció social?

Visibilitzar la seva feina i, a la vegada, ensenyar-los a comunicar. Ens trobem que moltes associacions i entitats fan molta feina i molt ben feta però les més petites no saben com donar-ho a conèixer. A banda d’informar sobre les entitats més grans també intentem fer una mica de pedagogia amb les més petites.

Teniu algunes col·laboracions en els apartats d’opinió, reportatges, entrevistes, etc… com valoreu aquest implicació de diferents persones i agents?

Les col·laboracions són clau per al funcionament del Social.cat, sobretot en l’apartat d’opinió. Tenim acords amb diverses entitats que ens procuren reportatges, entrevistes o crítiques de cinema i literàries, per exemple, i això enriqueix molt el portal. Les opinions, però, són un plus ja que doten d’un contingut sovint excel·lent el portal. Comptar amb l’opinió dels experts en la matèria és bàsic.

Després d’aquests cinc anys, des del Social.cat, heu notat canvis en la realitat de l’acció social a Catalunya?

Des del punt de vista comunicatiu sí que hem notat una lleugera millora però encara queda molta feina per fer.

Com crèieu que les entitats, professionals o iniciatives de l’acció social utilitzen les noves tecnologies, en especial les xarxes socials digitals?

De formes molt irregulars. Les més grans i professionalitzades d’una forma més eficient i constant i, en canvi, les més petites o d’una forma més irregular o pràcticament inexistent. És important fer entendre la importància de la comunicació per visibilitzar la tasca que duen a terme i creiem que en aquest camp també les podem ajudar força.

Penseu que els diferents agents de l’acció social s’han fet seu el Social.cat? Quina és la presència del portal al sector?

Doncs ens hem adonat que sí, que bona part el tenen com a mitjà de referència. Arran de converses amb experts -tant de l’àmbit acadèmic com dels que estan més ‘al carrer’- ens hem adonat que entren a diari al Social.cat i l’usen tant per a informar-se com per a treballar.
Som conscients que ens falta molt de camí per recórrer però també veiem que el social té potencial i, sobretot, s’ha guanyat el respecte de bona part del sector. De fet, aquest desembre vam guanyar el Premi del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació de l’Ajuntament de Barcelona.

Quin és el futur més proper del Social.cat?

El futur més proper és acabar de consolidar l’estructura tal com la tenim entesa avui dia i, en la mesura del possible, cada vegada donar més cobertura a la informació diària. És a dir, volem reforçar la redacció de continguts del Social.cat tant pel que fa als continguts més efímers com els que requereixen de més esforç i dedicació.

  • Tel. 93 842 67 14 / Horari: de 9 a 14 h
  • A/e: cird@granollers.cat
CIRD – Acollida, suport psicològic i assessorament jurídic
  • Tel. 683 641 983 / Horari: de 9 a 14 h
Servei d’Orientació i Assessorament sobre Drogues i Pantalles

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies perque tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies