Presentació dels vídeos SobrePantalles 2016

23/05/2016

A continuació deixem els vídeos que ens han arribat en el marc de l’edició del concurs d’enguany. Volem agrair a totes aquelles persones que heu participat, a les educadores i educadors per la seva implicació.

El proper 8 de juny al GRA a les 19h es realitzarà l’entrega de premis. Està tothom convidat.

Aquest concurs té com a finalitat sensibilitzar i implicar adolescents i joves en l’ús responsable de les TIC i en la cerca d’unes relacions més equitatives i igualitàries entre nois i noies, a partir de l’ús de les TIC com a mitjà de creació i difusió. El tema concret d’aquesta edició és: la imatge del cos a les xarxes i la seva sexualització.

Video 1: El cos a les xarxes
Des de Centre Obert Font Verda us presentem una reflexió entorn les identitats a la xarxa.
Ens presentem com som o com volem que ens vegin? 

Vídeo 2: L’adolescència al descobert
Nois i noies de la UEC de Granollers. Una noia va a una feina i no l’agafen al veure imatge seves no gaire correctes a la xarxa.

L’adolescència al descobert from Roger Solanas on Vimeo.

Vídeo 3: Recordatori de privadesa de Google.
Gerard Ulldemolins. El vídeo és una crida a tenir cura del material que pengem a internet, i en concret, amb les fotos sexualitzades que pengen joves a la xarxa.
No pretén burlar-se de qui surt exageradament tapat sinó, al contrari, elogiar la seva sensatesa. 

Vídeo 4: Som molt més que una imatge
Centre Obert Ponent. La imatge a les xarxes socials està adquirint un paper molt important en la creació de la identitat, però una imatge no ens defineix qui som, una imatge no expressa els nostres sentiments, emocions, una imatge és tan sols això: una imatge i nosaltres som sentiments, som emocions, som els 5 sentits, som expressions, som més que paraules, som més que hastags, som més que milions de likes, som desitjos, som art, som vides….i volem recuperar aquestes essencies que els perfils 2.0 dilueixen i evaporen. SOM MOLT MES QUE UNA IMATGE #somosponiente 

Vídeo 5: Enxarxats
Vídeo realitzat pels nens/es del Centre obert sud de Granollers pel concurs de sobrepantalles del 2016. En aquest projecte es tracta el tema de com es fomenta la imatge personal i del cos de cada jove a través de les xarxes socials i de quins són els factors externs que influeixen en tots ells per a la construcció de la seva pròpia identitat. El títol del video és: Enxarxats. Això explica el procés de conscienciació del grup de nens/es que han anat tenint fins a la consecució del mateix, els quals també han après a “desenxarxar-se” sobre el tema tractat.

Vídeo 6: No et deixis enganyar per la teva ment
Vídeo presentat al concurs SobrePantalles de l’ajuntament de Granollers. Video creat pels infants del centre obert congost de Granollers on es plasma la feina dels nens i nenes relacionat amb els conceptes de sexualitat i sexualització del cos, a més de treballar les diferents formes d’interpretar les imatges que viatgen per internet i les xarxes socials i trencar amb els diferents estereotips.

Vídeo 7:  Esencial
Vídeo presentat al concurs #sobrepantalles2016 a Granollers, realitzat pel Centre Obert Nord. En el procés els nens i nenes han reflexionat sobre quina imatge reflexem a les xarxes socials, com ens mostrem en elles i l’ús que en fem. També reflexionem sobre els valors i actituds positives que moltes vegades no es veuen reflexades en les xarxes socials. 

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies perque tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies