Avaluació de procés del PuntG

08/08/2017

Aprofitant que l’agost ens senta bé i tenim temps per pensar i escriure, hem dedicat una bona estona a avaluar i pensar què podem canviar del Punt G de cara a la festa Major –que ja està al caure!!- i per anar millorant poc a poc. A continuació us deixem un DAFO, algunes conclusions i unes quantes fotos.

Però abans, deixeu que us diguem un merci gegant!! Per la col·laboració, per passar a veure’ns, per parlar del programa, per compartir les fotos i per fer festa amb tant plaer! Ens ho hem passat molt bé les 4 nits de Musik’n’Viu i tenim ganes de més festa!

Felicitats a totes les entitats organitzadores!! @jovent_ignorat @diables_granollers @AUSA @Asgram i a les dones del @protocol_contra_les_violències_Granollers per la feinada feta!

A mode de conclusions:

1- Considerem necessari assessorament, intervenció i diàleg in situ sobre conductes masclistes, sexualitat i drogues; els seus efectes; riscos i oportunitats que sigui proper als/les joves. És una experiència de referència que ens permetrà generar coneixements significatius per seguir millorant

2- El treball transversal i coordinat amb els diferents agents locals és imprescindible i cal potenciar-lo més. (Ajuntament, entitats, seguretat, ciutadania).

3- L’oportunitat del programa “salut i festa” no és només l’estand del PuntG durant les nits festives, sinó les sinèrgies prèvies que es creen i potencien amb entitats. Cal potenciar la formació i estretir els vincles amb les i els organitzadors de la festa.

4- Les nits del Musik’n’viu van tenir, per norma general, un ambient tranquil i agradable, sense demandes ni conflictes greus. El PuntG va comptar amb molt bona rebuda per part de tots els agents participants. Al llarg del festival, més de 1000 persones van passar a conèixer l’espai o a gaudir d’algun dels seus serveis. Els més demandats van ser els aliments frescos gratuïts, la prova d’alcoholèmia i els preservatius. L’horari, la localització i els materials eren molt pertinents.

5- La droga més consumida durant el festival va estar, amb diferència, l’alcohol, seguida per tabac i marihuana. Si bé, es van donar consums molt raonables que, per norma, no van generar conflictes sobrevinguts. La prova d’alcoholèmia es valorada molt positivament per la seva utilitat pràctica relacionada amb la conducció.

6- A nivell de conductes i agressions masclistes només es van registrar uns pocs casos de poca gravetat, això no vol dir que no ocorreguessin altres episodis que no es van poder detectar. És molt pertinent ser presents a la festa, doncs la sensació se seguretat i hostilitat cap a les agressions augmenta exponencialment, més encara, si es complementa amb les falques informatives, la campanya gràfica i la col·laboració de barres.

7- La campanya gràfica representa bé els objectius del programa, i donen aparença d’uniformitat a l’espai. Com més presencia gràfica, major visibilitat del Punt G, i major hostilitat cap a conductes indesitjades.

8- Molt interessant i viable que l’equip que treballa al Punt G siguin persones que viuen i/o treballen a Granollers, vinculats amb els grups i persones que participen de la festa.

9- Hi ha un impacte difícil de mesurar  per la presència del Punt G a la festa: genera curiositat i complicitats amb les persones que la freqüenten. És una font de regeneració dels discursos perquè es procliu a generar conversa amb les persones que s’apropen. La metodologia implementada, des del bon ambient i el tracte proper i no moralista, és cabdal pel bon funcionament de l’espai. Caldria ampliar la zona de chill-out i descans.

10- Cal seguir dedicant esforços a mesurar i avaluar els resultats obtinguts i retornar la informació.

  • Tel. 93 842 67 14 / Horari: de 9 a 14 h
  • A/e: cird@granollers.cat
CIRD – Acollida, suport psicològic i assessorament jurídic
  • Tel. 683 641 983 / Horari: de 9 a 14 h
Servei d’Orientació i Assessorament sobre Drogues i Pantalles

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies perque tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies