Diagnòstic dels espais d’oci nocturn de la Festa Major de Granollers 2019

Ja podeu consultar l’estudi dels espais d’oci de la Festa Major de Granollers 2019.

27/11/2019

Ja podeu consultar l’estudi dels espais d’oci de la Festa Major de Granollers 2019. Aquest anàlisi, realitzat durant les nits de festa en les que hi va haver presència del Punt G, permet conèixer la percepció de seguretat i d’inseguretat dels espais on s’ubica la festa.

El Punt G és el dispositiu d’atenció i prevenció de riscos durant les nits de la Festa Major de Blancs i Blaus i el festival Musik’n’Viu. Des de fa tres anys aquest servei aporta seguretat, informació i assistència en cas de consum de tòxics o de violència. La valoració que en fan les persones usuàries, majoritàriament dones, és molt positiva i destaquen que el Punt G és un espai segur per afrontar situacions de risc.

A la darrera edició de la Festa Major es va aprofitar la presència del Punt G per fer una dinàmica de mapització que geolocalitza les percepcions de seguretat i inseguretat de la ciutadania. D’aquest estudi es desprèn que la inseguretat es percep de tornada a casa, després de la festa. També es van fer recorreguts d’observació per diversos espais de la festa, qüestionaris i grups de discussió amb entitats, professionals del PuntG, tècnics municipals, dones adolescents i joves.

Els resultats del mapeig, que es poden consultar a l’aplicatiu mitjançant el que s’ha dut a terme el buidatge, juntament amb les observacions han servit perquè l’Observatori municipal sobre el consum de drogues i l’Observatori de la igualtat de gènere de Granollers hagin elaborat un estudi dels espais d’oci nocturn de la Festa Major. 

Si en vols tenir més informació pots consultar amb el Servei de Salut Pública i/o el Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Granollers

Diagnòstic dels espais d’oci nocturn
de la Festa Major de Granollers 2019

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies perque tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies