Granollers presenta La Teranyina, el servei de prevenció d’addiccions

És una iniciativa que informa, atén i orienta en qüestions relacionades amb les addiccions a les drogues i a les pantalles

17 de maig 2022

18/05/2022

Aquest dimarts a la tarda, a la Sala Tarafa, s’ha presentat La Teranyina, el servei d’informació, atenció i orientació en totes aquelles qüestions que tenen relació amb les addiccions, concretament en consums de drogues i usos de les pantalles.

L’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, ha recordat que “una política clau de l’Ajuntament és la prevenció en l’ús de pantalles i consum de drogues” i que “hi ha una demanda creixent pel que fa la informació i orientació respecte aquestes qüestions”. La Teranyina, doncs, dona resposta a aquesta demanda i és present en format web i a les xarxes socials, els espais de comunicació més utilitzats actualment, sobretot pels joves. El servei s’ha batejat amb aquest nom ja que una teranyina enganxa, com fan les drogues i les pantalles, però també són uns fils en xarxa, una xarxa de suport que vol ser La Teranyina. 

Aquesta iniciativa del Servei de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament de Granollers té el seu origen en les pàgines web Sobredrogues.net i Sobrepantalles.net i unifica els seus continguts en aquest espai web. S’adreça a adolescents, joves, famílies, professionals o a la població en general, i té com a objectiu produir continguts que permetin fer una reflexió crítica sobre els patrons de consum de drogues, els usos que es fan de les tecnologies i difondre materials que siguin d’utilitat per a la prevenció de qualsevol problemàtica associada, defensant-ne usos responsables.

Així, La Teranyina és present a les xarxes socials (@lateranyinagrn) per poder generar, justament, una xarxa col·lectiva i acompanyar les persones que ho necessitin a tenir una relació saludable amb les pantalles i les drogues.

La presentació de La Teranyina ha inclòs també la ponència “Quin ús fa la gent jove de les drogues i pantalles” a càrrec de David Pere Martínez Oró, doctor en Psicologia Social i coordinador de la Unitat de Polítiques de Drogues de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Us convidem a visitar la web i si en voleu més informació no dubten en contactar amb el Servei a través de l’apartat Contacte.

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies perque tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies