Viu sense fumar i comença a sumar. Granollers SUMA

Del 25 al 31 de maig s’ha celebrat la Setmana Sense Fum amb el lema “El tabac: una amenaça per al nostre medi ambient”. La setmana ha finalitzat el dia 31 de maig amb el Dia Mundial Sense Tabac.

01/06/2022

Enguany s’ha celebrat la XXIII Setmana Sense Fum i la ciutat de Granollers s’ha SUMAT a la iniciativa “Viu sense fumar i comença a sumar”.

Aquest any s’ha volgut fer visible l’epidèmia del consum de tabac i els efectes mediambientals que implica amb el lema “El tabac: una amenaça per al nostre medi ambient”. La Organització Mundial de la Salut (OMS) alerta de l’impacte mediambiental del tabac, que cada any genera entre 340 i 680 milions de quilos de residus procedents de la indústria tabacalera. Un exemple en són les burilles llençades a l’entorn que provoquen una altra toxicitat, contaminant el terra, les aigües i els ecosistemes naturals.

Aquesta setmana s’han dut a termes diferents activitats per conscienciar a la població de Granollers dels efectes mediambientals que també té el tabac a la ciutat:

  • Caminada saludable. El dia 25 de maig es va organitzar una caminada per un circuit circular sense dificultat amb l’objectiu de recollir burilles , i posar de manifest un dels efectes mediambiental que comporta el consum de tabac.
  • Tertúlia a Ràdio Granollers. El 25 de maig es va emetre a Ràdio Granollers una tertúlia que va contar amb la participació del Dr. Enric Barbeta, Cap de Pneumologia de l’Hospital General de Granollers, i el Sr. Josep M. Suelves, Cap del Servei de Prevenció i Control del Tabaquisme i de les Lesions de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Es va parlar sobre l’abordatge de diferents aspectes relacionats amb el tabac, els residus mediambientals i aspectes relacionats amb la COVID-19. Si vols escoltar la tertúlia sencera fer clic a aquest enllaç.
  • Taules informatives. El dia 31 de maig es van organitzar diferents taules de sensibilització dels efectes del tabac sobre la salut i sobre el mediambient. Es va organitzar la taula GranollersSUMA a la plaça de la Porxada, que va funcionar també com a punt de recollida de burilles. L’Hospital General de Granollers i els Centres d’Atenció Primària també van instal·lar estands informatius.
  • Webinar “Associació Contra el Càncer a Barcelona”. El dia 31 de maig l’Associació Contra el Càncer a Barcelona va organitzar un taller online sobre la relació del tabaquisme, conèixer experiències d’èxit de modificació de l’entorn i donar a conèixer els recursos per al cessament del tabac.
  • Fotografies i Xarxes Socials. Durant tota la setmana es va fer una recollida de fotografies que expressaven la contaminació ambiental de les burilles a l’entorn o de qualsevol altre aspecte que es vulgues compartir relacionat amb el tabac. Es van utilitzar les etiquetes #ssfcat22 i #SumaSalut.

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies perque tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies