Enquesta d’hàbits relacionats amb la salut

Informe per conèixer els hàbits i comportaments de salut de 2n i 4t d’ESO.

31/07/2023

El passat mes de juny es va presentar l’últim informe de l’enquesta d’hàbits relacionats amb la salut de l’alumnat de 2n i 4t d’ESO que desenvolupa la Diputació de Barcelona. Granollers hi participa des de 2015, fet que permet conèixer els hàbits i comportaments de salut dels i les adolescents. Es recull informació sobre:

  • Salut i estat d’ànim (estat de salut autopercebut; IMC i opinió sobre el pes; i estat d’ànim).
  • Accidents i mobilitat (accidents últims dotze mesos; mitjà de transport utilitzat; i ús de mesures de seguretat).
  • Alimentació i dieta (esmorzars; productes que consumeix; i dieta).
  • Lleure (activitat física i esport; horari de l’oci nocturn; ús de tecnologies; hores de son; i activitat online amb diners).
  • Consum de substàncies addictives (tabac, alcohol, cànnabis, cocaïna i altres drogues).
  • Sexualitat (relacions sexuals amb penetració; mètodes anticonceptius; píndola de l’endemà; i embaràs).
  • Relacions amb els companys (assetjament a l’escola; maltractament físic / psicològic; assetjament sexual; i assetjament a les xarxes socials).
  • COVID-19 (preguntes sobre coronavirus).

Aquesta enquesta la contesten alumnes de 4t d’ESO del municipi, tot i que en l’edició d’enguany s’ha ampliat i també s’han recollit les respostes amb els i les alumnes de 2n d’ESO. Això permetrà fer una comparativa d’aquests hàbits i comportament de salut en les dues franges d’edat. L’enquesta es va passar durant el mes de març de 2023 i hi van participar tots els centres educatius de Granollers. Els resultats es van presentar el dia 6 de juny a professionals que treballen amb adolescents i joves de la comunitat educativa, sanitària i social, així com a tècnics municipals i membres de les AFA. Les dades permetran adaptar la intervenció preventiva als seus hàbits de salut i millorar-ne els resultats. Si vols tenir més informació sobre els informes de l’enquesta, pots contactar amb el Servei de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament de Granollers:

  • Tel. 93 842 66 68
  • @ salutpublicaiconsum@granollers.cat

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies perque tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies