Proposta de PAES

El divendres 12 de juny de 2009, es va fer la presentació del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES), a la sala de plens de l’Ajuntament de Granollers. Aquesta presentació va ser a càrrec del regidor de Medi Ambient, Albert Camps i de l’equip redactor del pla per part de Barcelona Regional, Agencia Metropolitana de Desenvolupament Urbanístic i d’Infrastructures, Jose Lao.

La presentació va acollir a 25 persones de diversos àmbits relacionats amb l’energia, des de tècnics de diferents departaments de l’Ajuntament de Granollers i la Diputació de Barcelona, també membres del la comissió de gestió energètica del Consell de Medi ambient, i fins a representats del sector privat interessats en les fórmules de finançament que ofereix el BEI per a la implantació dels projectes d’eficiència energètica i foment d’energies renovables.

El PAES és el conjunt d’accions a impulsar des de l’Ajuntament d’acord als compromisos adquirits amb la signatura el juliol de 2008 del Pacte d’Alcaldes/Alcaldesses, on el municipi es va comprometre a elaborar un Pla d’Acció per l’Energia Sostenible, en un termini màxim d’un any. El Pla no és un document tancat i a partir de la seva revisió bianual anirà reajustant-se per tal d’assolir els objectius fixats de reducció d’emissions l’any 2020.

Tones que en un any deixaran de produïr-se a partir de l'any 2020

Tones que en un any deixaran de produir-se a partir de l’any 2020

Els PAES són impulsats per part de la Comissió de Transport i Energia de la Unió Europea, i es compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, gràcies al protocol de col·laboració signat amb l’Ajuntament de Granollers. L’adhesió al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses té per objectiu reduir en un 20% l’emissió total de gasos amb efecte hivernacle mitjançant programes d’eficiència energètica, inclosa una mobilitat urbana sostenible, i la promoció de fonts d’energies renovables.

 ÀMBITS D’ACTUACIÓ    A Granollers s’impulsaran els propers anys des de l’Ajuntament projectes relatius a:

  1. Aconseguir equips d’enllumenat públic i edificis més eficients energèticament.
  2. Instal·lar aprofitaments d’energia solar tèrmica.
  3. Millorar el seguiment i control dels consums municipals.
  4. Implantar el PLA DE MOBILITAT URBANA (aprovat definitivament per l’Ajuntament en ple el 30 de juny de 2009).
  5. Informar, difondre i sensibilitzar a d’altres sectors no municipals (industrial, domèstic, comercial).
  6.  Renovar el parc de vehicles dels serveis públics.
  7.  Instal·lar aprofitaments d’energia solar fotovoltàica a cobertes i espais de l’administració.
  8.  Desenvolupar normatives per a la ecoeficiència de les activitats i l’edificació.
  9.  Impulsar el pla renove d’electrodomèstics.
  10.  Incrementar la revalorització energètica dels residus (aprofitament de biogàs a la planta de compostatge que suposarà una reducció molt important d’emissions al municipi i planta de cogeneració aprofitant el biogàs de la digestió de fangs de l’EDAR).
  11.  Analitzar el potencial d’estalvi energètic en el sector industrial i promoure la incorporació d’instal·lacions FV i acords voluntaris per concretar objectius de reducció d’emissions industrials.

paes-pp_presentacio-public_12-juny_v0pdf

paes-granollers-llista-projectes-per-sectors-i-tipus-1pdf

paes-granollers-llista-projectes-per-sectors-i-tipus-2-mesures-a-edificis

pdf1

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *