Valoració de la setmana de l’energia sostenible

Realització de l’obra de teatre al centre Cultural la Caixa (18/03/2010):
IGRÍGOR, LA TERRA S’ESCALFA

El dijous 18 de Març l’Ajuntament de Granollers coincidint amb la setmana Europea de l’Energia Sostenible a Granollers s’organitzà la jornada de representació de l’obra: IGRÍGOR, la terra s’escalfa a partir dels recursos oferts per part de la Diputació de Barcelona i amb l’assistència de més de 700 alumnes i una representació de 8 centres educatius de Granollers. Un dels objectius ha estat familiaritzar els alumnes amb el concepte del canvi climàtic des del punt de vista de les activitats que realitzen les persones i les seves implicacions en el clima i el medi ambient a Granollers. La benvinguda i entrega d’obsequis va ser per part del Regidor del Servei de Medi Ambient i Espais Verds, Albert Camps als alumnes . Seguidament es va dur a terme les dues sessions que varen constar d’un petit descans de 30 minuts. Amb aquesta activitat l’Ajuntament de Granollers i coincidint amb la setmana Europea de l’Energia Sostenible ha impulsat en els darrers anys un programa, que forma part del PAES ( Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible ) pretén fomentar les actituds i valors relacionats amb el medi natural, la sensibilització davant la problemàtica i els efectes socio ambientals de l’escalfament global i el canvi climàtic, el treball en equip, la presa de decisions, el debat…missatges que han de prendre força ( més enllà de l’escenari).

Punt de trobada: 9.30 h. Centre Cultural la Caixa

 igrigorigrigor-2

Imatges. Benvinguda per part del Regidor de Medi Ambient i Espais Verds, Albert Camps E).Alumnes de les diferents escoles de Granollers. ( D).

Jornada de cinefòrum i debat al Celestí Bellera (24/03/2010)

El dimecres 24 de Març l’Ajuntament de Granollers organitzà la jornada cinefòrum i xerrada al Celestí Bellera a partir dels recursos oferts per part de la Diputació de Barcelona i amb l’assistència d’una dinamitzadora per realitzar la jornada. Un dels objectius ha estat familiaritzar els alumnes amb el concepte del canvi climàtic: canvi i conseqüències, la relació entre els aparells elèctrics i electrònics ( AEE) i el canvi climàtic, a més d’accions i pràctiques per ser més eficients energèticament des del punt de vista de les activitats que realitzen les persones i les seves implicacions en el clima i el medi ambient a Granollers.

Punt de trobada: 9.30 h. IES Celestí Bellera

 celesti-bellera-11

Imatges. Benvinguda per part de la Dinamitzadora E).Alumnes de Batxillerat del Celestí Bellera. ( D).

Conferència a Can Jonch(26/03/2010): Energia i canvi climàtic:dues cares
d’una mateixa moneda.

El divendres 26 de Març l’Ajuntament de Granollers organitzà la conferència sobre energia i canvi climàtic: dues cares d’una mateixa moneda a Can Jonch a càrrec d’Arnau Queralt. Un dels objectius ha estat concepte del canvi climàtic a partir de l’efecte hivernacle des d’Europa, a nivell local i a nivell particular que realitzen les persones i les seves implicacions en el clima i el medi ambient a Granollers. La benvinguda i entrega d’obsequis va ser per part del Regidor del Servei de Medi Ambient i Espais Verds, Albert Camps als assistents . Seguidament es va dur a terme la conferència per part d’Arnau Queralt durant 40 minuts. Amb aquesta activitat l’Ajuntament de Granollers i coincidint amb la setmana Europea de l’Energia Sostenible ha impulsat en els darrers anys un programa, que forma part del PAES ( Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible ) pretén fomentar les actituds i valors relacionats amb el medi natural, la sensibilització davant la problemàtica i els efectes socio ambientals de l’escalfament global i el canvi climàtic.

Punt de trobada: 19.30 h. Centre Cultural per la Pau ( Can Jonch)

conferencia-can-jonch

Imatges. Benvinguda per part del Regidor de Medi Ambient i Espais Verds, Albert Camps E).Assistents a la conferència presentada per Arnau Queralt D).

Jornada energètica amb demostracions de cuina solar, jocs i tallers infantils,
curses de cotxes solars, exposicions sobre estalvi energètic, art solar..
(27/03/2010).

El dissabte 27 de Març l’Ajuntament de Granollers organitzà la jornada demostracions de cuina solar, jocs infantils, curses de cotxes solars, exposicions sobre estalvi energètic, i com fer art amb el sol, durant el llarg de tot el dia a la plaça de l’església. Un dels objectius ha estat familiaritzar els assistents amb el concepte de l’estalvi energètic des del punt de vista de les activitats que realitzen les persones i les seves implicacions en el clima i el medi ambient a Granollers. La jornada va començar a partir de les 10:00 amb el taller de cuina amb el sol, maquetes de cuina , forns solars, forns solars, aerogenerador, estació d’energia solar fotovoltaica i d’energia solar tèrmica .Seguidament es va dur a terme el muntatge de cotxes solars de joguina, juntament amb l’exposició de vehicles elèctrics i venda de carregadors solars mòbils, i kits d’estalvi energètic. Amb els dos tallers, un per fer art a partir d’un torn accionat amb energia solar i els efectes del consum domèstic, la jornada va finalitzar a les 19:00 de la tarda amb una molt bona assistència per part del públic.

Punt de trobada: 10.00 h. Plaça de l’Església

tallers-2tallers2

Imatges. E).Exposició de maquetes solars tèrmica i fotovoltaica i vehicles elèctrics. Joc i taller d’art amb pintura i torn solar( C). Exposició de kits i carregadors solars ( D).

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *