Inventaris d’emissions a Catalunya

El Pla marc de mitigació del canvi climàtic a Catalunya 2008-2012 (PMMCC) estableix l’objectiu de limitar el creixement de les emissions dels sectors difusos fins a un 37% més respecte a l’any base PMMCC com a mitjana per al període 2008-2012 (que coincideix amb el període de vigència del Protocol de Kyoto).

Això significa que l’emissió total dels sectors difusos durant els anys del Protocol de Kyoto (2008-2012) no hauria de ser superior a 36,55 milions de tones de CO2equivalent de mitjana anual.

Les emissions de GEH a Catalunya l’any 2012 van ser de 43,14 milions de tones de CO2 equivalent, amb una reducció d’un 4% respecte a l’any anterior, és a dir, que es van emetre uns 1,65 milions de tones de CO2 equivalent menys. Des del 1990, les emissions totals de GEH han seguit una evolució creixent fins al 2005, any que va marcar un pic històric d’emissions i a partir del qual es va iniciar un canvi de tendència. Des del 1990, les emissions de GEH s’han incrementat un 18%.

L’any 2012, les emissions dels sectors difusos a Catalunya van ser de 28,64 milions de tones de CO2 equivalent. La mitjana anual d’emissions difuses per al període 2008-2012, d’aplicació del Protocol de Kyoto, són de 30,63 milions de tones de CO2 equivalent, per tant, Catalunya compleix amb el Protocol de Kyoto i el PMMCC al situar-se per sota de les emissions mitjanes necessàries per complir l’objectiu fixat al PMMCC (36,55 milions de tones de CO2 equivalent). La mitjana per aquest període, doncs, va assolir un nivell del 14,8% superior respecte a les emissions de l’Any Base PMMCC.

L’Inventari d’emissions de GEH català es basa en el desglossament en comunitats autònomes de l’Inventari nacional d’emissions de GEH que anualment elabora el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Aquests inventaris es publiquen amb un retard de dos anys respecte a l’any inventariat.

Aquí trobareu l’Inventari d’emissions de GEH per a Catalunya, durant el període 1990-2012, i un resum elaborat per l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic sobre l’evolució de les emissions durant aquest període.

A més, teniu disponible els Informes de progrés sobre els objectius de Kyoto, en compliment amb el PMMCC.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.