La Xina i els Estats Units han ratificat aquesta cap de setmana l’Acord de París contra el canvi climàtic

Ho han fet a la ciutat xinesa de Hangzhou on se celebra la cimera mundial del G20 que acull els líders de les principals economies mundials.

 

Imatge de l'Acord

Aquest cap de setmana, els presidents dels dos principals països emissors de gasos amb efecte d’hivernacle, la Xina i els EUA, han ratificat l’Acord de París.

L’Acord, adoptat per 195 parts de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC) el desembre passat a París, fa una crida als països per combatre el canvi climàtic i per accelerar i intensificar les accions i inversions necessàries per a un futur sostenible baix en carboni.

Aquest entrarà en vigor 30 dies després que almenys 55 països, que representin el 55 per cent de les emissions globals de gasos amb efecte d’hivernacle, dipositin els seus instruments de ratificació o d’adhesió davant el secretari general.

Els presidents Xi Jinping i Barack Obama han mostrat al món la ferma voluntat de fer front al canvi climàtic, i han assenyalat que encara falten 29 països que representin el 16 per cent de les emissions globals per tal que aquest Acord de París entri en vigor.

Video a la carta TV3

In historic ceremony, UN chief hails China, US for formally joining Paris climate agreement

Aquesta entrada ha esta publicada en General, INFORMACIÓ BÀSICA. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.