La Xarxa participa en el Fòrum Regional sobre la Pau a Basilea

La presidenta de la Xarxa catalana, l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, va participar en la consulta regional del Fòrum Regional organitzat per l’organització Basel Peace Office, que va tenir lloc el passat 30 de maig a Basilea, Suïssa.
Aquesta consulta regional va incloure representants del govern local i nacional, organitzacions de la societat civil i joves de la “regió dels tres països” que connecten Alemanya, França i Suïssa, amb Basilea al centre. Cadascun d’aquests països té un paper important en la Cimera del Futur de les Nacions Unides i iniciatives relacionades, inclosa la Nova Agenda de les Nacions Unides per a la Pau i la Cort Internacional de Justícia sobre les violacions dels Estats respecte al canvi climàtic.
La taula rodona va abordar la qüestió de la Pau, la Protecció del Clima i la Cimera del Futur de les Nacions Unides: Els rols de les ciutats i la joventut.
L’alcaldessa va explicar que “les ciutats han de ser conscients i abordar els tres tipus de violència a l’hora de plantejar qüestions polítiques públiques: la violència directa, estructural i cultural.” Va afegir que és important promoure i practicar la participació ciutadana, la transparència, el bon govern, el foment d’aliances per construir projectes compartits, així com afermar i cuidar la democràcia.

Podeu veure el missatge gravat aquí: https://www.youtube.com/watch?v=WVjvzAfB8c4&t=115s

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *