JORNADES PER CONNECTAR CONEIXEMENTS

Aquesta primera edició la música i les matemàtiques es relacionen.

L’Escola Municipal de Música i el Conservatori “Josep M. Ruera” enceta amb aquestes jornades una línia de treball per els coneixements entre la música i altres àrees educatives. Un ideal d’acció per establir i mantenir contacte, des de l’escola de música, amb idees i persones d’altres disciplines i vincular-ne l’aprenentatge.

La primera edició de les  jornades connecta la música i les matemàtiques perquè s’assemblen, perquè tenen moltes connexions: en la seva abstracció, en la lògica interna (proporció, estructura, bellesa formal), en la creació d’expectatives… No hi ha cap bon llibre sobre Pitàgores que no parli de música; el ritme és aritmètica en moviment…

Concerts, xerrades, taules rodones, recitals…

Durant una setmana, del 9 al 13 de maig, a la sala d’actes de l’Escola Municipal de Música i al Teatre Auditori de Granollers es programen activitats obertes a la participació de tothom que hi estigui interessat. Des de classes obertes, a xerrades, concerts dels alumnes i recitals. Professors especialistes com Josep Rey, Jordi Solé, Joan Linares, Anna Alegre, Jordi Masó i Anna M. Piera explicaran els coneixements comuns que connecten la classe de l’ESO o el Batxillerat amb el conservatori. El coneixement transversal en fets concrets, com ara la mitjana aritmètica de Pitàgores, la proporció àuria, el per què hi ha 12 notes, la dinàmica de Newton… i la seva relació musical.

Destaca el concert a la sala petita del Teatre Auditori de dijous 12 de maig, a les 20 h, a càrrec del pianista Miquel Villalba interpretant les Variacions Goldberg de J.S. Bach (amb estructura basada en el número 3) i la taula rodona de divendres 13 de maig, a les 19 h, amb el títol “Connectem coneixements! Per un cap ben moblat” amb la pedagoga matemàtica de la Universitat de Girona, M. Antònia Canals; l’investigador matemàtic d’ICREA, Joan Bagaria, Jimena Llopis, general manager de Music Intellegence Solutions i el compositor Josep M. Guix.

La programació finalitza diumenge 15 de maig, a les 19 h al Teatre Auditori amb l’Orquestra de Cambra de Granollers que oferirà el concert “Música per a cordes, percussió i celesta” del compositor Bartók, que ha fet obres mestres basades en la proporció àuria.