natura al mar Mediterrani

Per ajudar a difondre el coneixement i connectar amb altres organitzacions i iniciatives, tant Ecoserveis (líders del projecte EYES) com la Judith Purrà, membre de l’equip d’intervenció juvenil (YIT) de  l’EYES Granollers, van participar al Fòrum Virtual Joves i Clima a la Mediterrània + 25, celebrat del 9 a l’11 de desembre. El Fòrum (del qual ja en vam parlar la setmana prèvia a la seva celebració) tenia com a objectiu proporcionar un espai per al debat, la reflexió i el desenvolupament conjunt d’idees i accions per a l’emergència climàtica a la Mediterrània, una de les regions del món més vulnerables als impactes de l’escalfament global, ja que s’encalenteix un 20% més ràpid que la mitjana mundial.

Per aquest motiu van reunir-se  organitzacions, entitats, associacions i xarxes adreçades a joves d’entre 16 i 30 anys que participen bé individualment o bé col.lectivament en la lluita contra el canvi climàtic, per abordar diferents qüestions relacionades amb l’emergència climàtica a la regió. El Fòrum va comptar amb representants del nord i del sud de la conca mediterrània.

Al llarg dels tres dies, es van debatre set temes diferents, però tots relacionats amb l’acció i l’emergència climàtica. Cadascun d’aquests programes específics va ser organitzat per diferents institucions expertes en la matèria. Els tallers es van celebrar virtualment, amb una part teòrica i una part més dinàmica per a generar idees i solucions. Algunes de les sessions també van comptar amb testimonis de persones directament afectades per les conseqüències del canvi climàtic (migracions, manca d’aigua, vulneració dels drets humans…)

 Al fil de la temàtica del Fòrum, i tenint en compte que tot canvi, si pretén ser global, ha de començar pels pobles i ciutats, l’equip d’Ecoserveis va publicar un article al seu blog, sobre quin perfil haurien de tenir les comunitats energètiques locals, i que podeu llegir aquí

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *