La Convenció Marc de l’ONU sobre el Canvi Climàtic (UNFCCC) ha anunciat que la cimera COP25 se celebrarà a Madrid en les dates previstes: del 2 al 13 de desembre de 2019, després que es descartés celebrar-la a Santiago de Xile, tal i com estava programada.
La cimera reunirà representants dels més de 190 països que formen part de la UNFCCC. A banda dels logístics, la cimera encara grans reptes com és abordar el reglament d’aplicació de l’Acord de París contra el canvi climàtic, el tractat signat per 195 països a la capital francesa el 2015, durant la cimera COP21. En resum, tal i com ens va explicar l’Anna Pérez Català (Climate Tracker) en el darrer taller, l’Acord de París té aspectes positius, com ara la construcció d’una estructura sòlida i global per lluitar contra el canvi climàtic, i la previsió de mecanismes per augmentar l’ambició en el temps; però també té punts febles, ja que la seva aplicació estricta ens porta a un món que s’escalfa més de 2ºC i la delegació a la voluntat dels països signataris el disseny i l’aplicació del conjunt d’accions a emprendre. Per acabar-ho de complicar, hi ha l’anunci recent del president Trump de l’inici del procés d’abandonament del l’Acord de París.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *