SESSIÓ DE FARINA AMB TOT EL COS (Estances de petits)

Preparem un espai íntim, a la vora de la sala perquè els infants més petits, estances Cuqueta i Draguet, puguin desvestir-se i vestir-se, i també per poder explicar-los en què consistirà el que hi farem dins. 

Posem a l’abast dels infants la sala plena de farina i diferents estris. L’objectiu és que experimenten en el seu cos la particular textura de la farina de blat. Fem la proposta en dies diferents per tal de fer sessions amb grups reduïts.

L’entrada dels infants es tranquil·la. A l’inici de la sessió es va produir un joc molt individual, els infants experimentaven amb la farina (amb les mans, els peus i diferents utensilis); amb l’ajuda de vols i flameres, culleres, coladors, pinzells… els infants omplen i buiden, deixen rastre…

Experimenten noves sensacions amb totes les parts del cos… Mitjançant els sentits descobreixen diferents propietats de la farina: és suau? olora? quin gust deu tenir?…

A mesura que la sessió progressa, el joc esdevé més col·lectiu…

Hi ha també lloc per un joc relaxat (massatges amb els pinzells, escampar farina pel cos, fem dibuixos en la farina…)

Hi ha lloc per les relacions, per les complicitats, joc al mirall, mirades, somriures…

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *