La presidenta de la Xarxa i alcaldessa de Granollers participa en el retir de ciutats i governs locals units (CGLU)

La presidenta de la Xarxa i alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell i Ortuño va participar en la taula rodona del retir anual de CGLU, el qual té per objectiu donar l’oportunitat a municipis i altres actors per tal de definir sinergies, desenvolupar accions i impulsar connexions.

El debat sobre “Localitzar la nova agenda per la pau” va permetre posar en contacte governs locals amb altres actors per explorar com l’acció transformadora local està en el centre de la consecució de pau a escala mundial.

La intervenció d’Alba Barnusell va destacar que “la pau no es pot entendre aïllada de la democràcia, del respecte dels Drets Humans, de la cohesió social o de la sostenibilitat i que en aquests camps hi ha molta feina per fer des de les ciutats, a través de l’educació, de la promoció de la cohesió social i del foment del diàleg i la convivència”.

A més, va assenyalar que, la quantitat de persones que perden la vida de forma violenta augmenta cada any. No només a consequència de conflictes armats, sinó pel crim organitzat, la delinquència, el terrorisme o la violència de gènere i que el 80 % de les morts violentes es produeixen fora les zones de conflicte.

Recupera la sessió aquí: https://youtu.be/TXjJSsUdRj4

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *