II JORNADES PER CONNECTAR CONEIXEMENTS

Les segones jornades relacionen la música i la paraula; i formen part del Projecte Carles Riera. Educació, música i ciutat i del Projecte enllacemcultura.

L’Escola Municipal de Música i el Conservatori “Josep M. Ruera” programa, per segon any consecutiu, jornades per connectar coneixements entre la música i altres àrees educatives. Un ideal d’acció per establir i mantenir contacte, des de l’escola de música, amb idees i persones d’altres disciplines i vincular-ne l’aprenentatge.

La segona edició de les  jornades connecta la música i la paraula. El so i la paraula comparteixen entonacions, sintaxi, estructuració, grafies…i es donen la mà en el cant. La major part de la música és cantada.

Concerts, xerrades, taules rodones, recitals…

Durant una setmana, del 7 al l’11 de maig, a la sala d’actes de l’Escola Municipal de Música i al Teatre Auditori de Granollers es programen activitats obertes a la participació de tothom que hi estigui interessat. Des de classes obertes, a xerrades, concerts dels alumnes i recitals.
La investigadora de la Pompeu Fabra, Gaye Soley, exposarà els paral·lelismes entre música i llenguatge i els treballs que duu a terme. El poeta Miquel Desclot parlarà de la “música de paraules”. L’escriptora Núria Albó de les seves cantates i cançons…
Es dedica un dia als contes, amb la Història de Babar, de Jean de Brunhoff i música extraordinària de Francis Poulenc, i amb Les veritats ocultes, un recital musical i literari amb contes breus de Pere Calders i microrelats de Jordi Masó. Cada jornada es clourà amb concerts a càrrec d’alumnes de l’Escola Ruera.
Finalment, la taula rodona “Per connectar coneixements” comptarà amb la participació de Luca Bonatti, neurolingüista, investigador de l’UPF-ICREA, Carme Alemany, mestra de l’escola El Roure Gros de Sta. Eulàlia de Riuprimer,
el poeta Miquel Desclot i la professora de l’escola Ruera Montserrat Morral.