23 de febrer del 2023 – 16:30h
Casa Convalescència (Aula 03)
c/ Sant Antoni Maria Claret, 171 – Barcelona


El proper 23 de febrer tindrà lloc l’Assemblea de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, que celebrarem en el marc d’una jornada temàtica sobre l’amenaça nuclear, organitzada per FundiPau.

La Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau (Mayors for Peace), com a membre de la Coalició Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears ICAN, ha participat activament en el procés que ha portat a l’aprovació del Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears TPAN. Un Tractat que compromet els països signataris a no desenvolupar, assajar, fabricar, posseir, emmagatzemar i usar armament nuclear.

Tot i l’existència del Tractat, les amenaces de Rússia d’utilitzar armament nuclear en el context de la guerra a Ucraïna o la modernització dels arsenals nuclears dels països tenidors, són elements que incrementen el risc d’una catàstrofe nuclear.

En aquest context, FundiPau, amb la col•laboració de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, organitzem La Taula Rodona «Per la vida i pel planeta, NO a les armes nuclears!», per denunciar l’amenaça que suposa l’armament nuclear per a la supervivència de la humanitat i del planeta, des de la perspectiva dels drets humans, els drets de les dones i l’emergència climàtica. També servirà per destacar els avenços aconseguits per la societat civil per avançar cap a la seva eliminació, amb el TPAN com a element central.