La Xarxa catalana d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau participa en els forums organitzats per Mayors for Peace arran de la primera sessió del Comitè Preparatori a Viena per a la Conferència de Revisió del TNP de 2026

“La teoria defectuosa sobre la dissuasió nuclear, que ara es troba en estat de col·lapse, ha de ser abandonada. Ara hem de començar a prendre mesures tangibles per a l’eliminació total de les armes nuclears.” Aquestes són les paraules que Matsui Kazumi, president d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau i alcalde d’Hiroshima, va pronunciar durant la seva presentació a la primera sessió del Comitè Preparatori per a la Conferència de Revisió del TNP de 2026, que va tenir lloc a Viena, Àustria, del 31 de juliol a l’11 d’agost de 2023.

L’1 d’agost, com a esdeveniment paral·lel de la NPTPrepCom, la xarxa internacional Mayors for Peace (Alcaldes i Alcaldesses per la Pau) va celebrar el Fòrum de la Joventut, en el qual vuit grups de joves de tot el món van presentar les activitats que estan duent a terme relacionades amb la pau i el desarmament nuclear. Els estudiants van parlar de com construir una xarxa per treballar junts per obtenir un objectiu mutu cap al desarmament nuclear, la no proliferació i el desenvolupament sostenible. Durant l’esdeveniment, la Sotssecretària General de les Nacions Unides, la senyora Nakamitsu, que també va participar en l’esdeveniment, va animar als joves a continuar amb les seves activitats sense por i a fer sentir les seves veus arreu del món.

Les ciutats executives del Capítol Europeu de Mayors for Peace, Ieper (Bèlgica) i Évora (Portugal), així com la ciutat Presidenta del Capítol Europeu i de la Xarxa Catalana d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, la ciutat de Granollers, es van reunir amb el president, el vicepresident i el secretari general de Mayors for Peace per presentar les activitats dutes a terme per les diferents delegacions, relacionades amb la pau i el desarmament i van participar, com a observadors, a la presentació de l’alcalde d’Hiroshima i l’alcalde de Nagasaki davant el Comitè Preparatori.

El senyor Matsui va agrair els esforços realitzats per les diferents ciutats que componen el Capítol Europeu i la Xarxa Catalana i va declarar la importància de treballar amb la societat civil, especialment amb la joventut, per a obtenir resultats.

    

 

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *