“Les ciutats treballem per la construcció de pau des de la proximitat” – Entrevista a l’alcaldessa Alba Barnusell a Xarxanet

El dia 22 de setembre es va publicar a Xarxanet l’entrevista de Dani Sorolla a l’alcaldessa de Granollers i presidenta de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya i del capítol europeu de Mayors for Peace, Alba Barnusell.

L’alcaldessa va destacar el compromís amb la construcció de pau i la importància de treballar en xarxa per tal d’arribar a solucions a reptes globals que, d’altra manera, serien impossibles aconseguir.

Les migracions o el canvi climàtic són exemples d’aquests reptes que cal treballar des de la ciutadania, des del punt zero, per tal de mitigar els seus efectes globals. Aquests reptes, les migracions o el canvi climàtic, sovint també són causats per l’absència de pau. Per aquest motiu, el municipi, com a ens més proper a la ciutadania, a través de la incidència política a favor de la pau i el desarmament nuclear fomenta la convivència pacífica i solidària. Treballem en el dia a dia amb les entitats i les escoles per la cohesió i la inclusió social.

A l’entrevista explica que des de la Xarxa es treballa des de la proximitat per trobar solucions als reptes globals i participem activament en diferents espais municipalistes internacionals per desenvolupar la cultura de pau a l’agenda mundial, segons l’objectiu de desenvolupament sostenible 16, de l’agenda 2030.

Llegeix l’entrevista aquí:

https://xarxanet.org/internacional/noticies/alba-barnusell-les-ciutats-treballem-la-construccio-de-pau-des-de-la

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *