“Com defensem els Drets Humans al món des dels nostres municipis?” Jornada de participació

La jornada “Com defensem els Drets Humans al món des dels nostres municipis” va explorar el rol dels ens locals del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament en la promoció dels Drets Humans. La jornada va presentar les plataformes municipalistes de defensa dels Drets Humans d’impacte global: Laboratori d’Incidència política en protecció internacional des de governs locals – Red de Solidaridad para la Transformación Social (REDS) i la Comissió d’Inclusió Social, Democràcia Participativa i Drets Humans de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU).

La Xarxa va participar en el diàleg entre municipis, a través de reflexions i intercanvi d’experiències des de l’àmbit local, dins el context del paper que juguen els municipis en la promoció dels Drets Humans. Es va parlar de com promoure accions polítiques amb força per transformar. La Xarxa va recordar la importància del rol dels petits municipis, ja que les accions solidàries comencen on és present el govern local: a casa, al carrer, a l’escola, a la feina. Si no es respecten els drets humans al municipi, com s’espera que es respectin en reptes més globals?

Durant la jornada es va reflexionar sobre el que s’ha aconseguit fins ara i les dificultats que troben els municipis en matèria de drets humans. L’èxit ha estat la consolidació, la perseverança i la continuació dels municipis que treballen en temes de pau. Els obstacles passen per la manca de personal especialitzat en temes de cooperació internacional. A més, es va esmentar la importància de la coherència política, de com implementar temes de pau de manera transversal, des de diferents àrees del municipi, així com del pes que té el fet de vincular l’agenda de memòria i pau a l’agenda municipalista. Calen aliances amb actors clau, incloent-hi les entitats locals, la ciutadania, els professionals i aprofitar les xarxes existents.

 

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *