Les ciutats no són objectius

‘Les ciutats no són objectius’ (Cities are not targets, en anglés) és una campanya de sensibilització i mobilització per promoure l’abolició de les armes nuclears i acabar amb els atacs indiscriminats a les ciutats i els seus habitants.

En el passat: les ciutats han sigut objectius
Abans de la Primera Guerra Mundial, la majoria dels conflictes armats es resolien al camp de batalla, allunyats de les ciutats on vivien les persones civils. Durant la Primera Guerra Mundial, en canvi, les ciutats més properes al front varen començar a ser greument bombardejades. Amb la Segona Guerra Mundial, i la proliferació de les bombes i míssils de llarg abast, les ciutats van passar a ser camps de batalla, incrementant la ràtio de víctimes civils de 1:10 a 10:1.

En el present: les ciutats continuen sent objectius
Les notícies ens recorden cada dia que la guerra i el terrorisme no han cessat. Però mai més cap ciutat patirà les conseqüències en soledat. La campanya ‘Les ciutats no són objectius’ denuncia i actua com a altaveu en front els atacs militars que es perpetrin al món, especialment a les zones urbanes i independentment de qui els cometi i el grau en que ho faci. El nostre objectiu és, sempre que sigui possible, estendre la veu de tots els alcaldes i alcaldesses de la Xarxa en relació a les injustícies que es perpetren i l’impacte que els atacs provoquen en les persones i les ciutats.

En el futur: les ciutats no poden ser objectius
El dret internacional humanitari i les regles de la guerra són sovint ignorades en els conflictes. Les violacions comeses queden generalment impunes. Tot i el treball que milers de persones realitzen en favor de la pau i la desmilitarització, és difícil competir amb el poder militar per l’atenció dels líders polítics. Les ciutats líders de la Xarxa, a través dels seus alcaldes i alcaldesses, apressen a tots els agents rellevants a reconèixer i complir el dret internacional humanitari i les regles de la guerra, a enfortir les lleis que emparen els ciutadans i les seves ciutats, així com a treballar per la prohibició total de les armes de destrucció massiva. Des de Mayors for Peace, s’envien delegacions a conferències regionals i internacionals per promoure el compliment, l’aplicació i l’enfortiment del marc legal internacional per a evitar que cap ciutat sigui mai més atacada.

Manifest en defensa dels electes turcs i kurds >

Declaració de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya de rebuig a l’atemptat de Niça i de solidaritat amb les víctimes >

Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya reclamem que s’aturi el conflicte armat de Gaza >

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *