La secció europea de Mayors for Peace celebra el seu primer comitè executiu i acorda un pla de treball regional pel desarmament nuclear

Hannover (Alemanya), Malakoff (França), Manchester (Regne Unit), Ypres (Bèlgica), Biograd na Moru (Croàcia), Granollers (Estat espanyol), Sarajevo (Bòsnia Herzegovina), Grigny (França) i Cervia (Itàlia) són les ciutats executives del capítol europeu

El primer comitè executiu de la secció europea va tenir lloc virtualment el 10 de juny de 2021 i va servir per llançar oficialment la secció així com el seu pla de treball regional pels propers anys. Van atendre un nombre important d’alcaldes, alcaldesses i tècnics de ciutats, representants de governs locals. El Secretariat de Mayors for Peace va aprovar la proposta de les ciutats europees de desenvolupar el capítol al novembre de 2019.

El president de la secció, l’alcalde de Granollers Josep Mayoral, va inaugurar la sessió donant la benvinguda a tots els participants i agraint a les ciutats formar part d’aquest procés. El secretari general de Mayors for Peace, el senyor Koizumi, va expressar l’enhorabona a totes les ciutats per haver arribat a aquest punt i va desitjar que el treball de la nova secció ajudes a incrementar el número de membres. La primera part de la reunió també va servir per introduir a Thomas Hajnoczi, l’assesor europeu de l’organització.

El personal tècnic va donar comptes de l’activitat que s’ha portat a terme durant dels darrers anys per promoure la secció europea: personalitat jurídica, plan d’acció, pla de comunicació i protocol de posicionaments públics. El comitè executiu va aprovar tota la documentació. El resum de treball també va destacar altres activitats com la visita al Papa Francisco al setembre de 2020, el webinar que es va dur a terme en col·laboració amb ICAN i la NFLA al novembre de 2020 o els vídeos dels alcaldes de Hiroshima, Nagasaki, Granollers, Barcelona i Manchester que es van promoure per l’entrada en vigor del Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears al gener de 2021.

La secció europea durà a terme un nou webinar el 21 d’octubre de 2021 ‘Construint un món lliure d’armes nuclears: el Tractat de Prohibició i el paper clau de les ciutats’. Aquesta conferència servirà per encoratjar als estats que encara no l’han aprovat a assistir com a observadors a la primera reunió d’estats part del Tractat que tindrà lloc a Viena.

Alcaldes, alcaldesses i tècnics van discutir també les propers passes pel 2022, entre les quals destaquen l’adhesió de nous membres a Europea i com elaborar noves coalicions de suport.

Les ciutats executives es reuniran novament el 7 de juliol amb motiu de la propera conferència executiva mundial.

Per a més informació sobre la secció i les seves activitats visiteu la pàgina web www.mayorsforpeace.eu o els seves xarxes socials twitter.com/MfPEuropean, www.facebook/MfPEuropean.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *