Mayors for Peace

La Secretaria Internacional de Mayors for Peace desenvolupa diferents activitats per tal que el desarmament nuclear – no només la no proliferació – s’inclogui en les agendes del Estats i les reunions internacionals.

El treball amb Nacions Unides
El març de 1990, la Conferència d’Alcaldes va ser registrada oficialment com una ONG de les Nacions Unides i el maig de 1991 va ser reconeguda com una ONG de caràcter consultiu associada al Consell Econòmic i Social de Nacions Unides. Alcaldes per la Pau participa activament en les Conferències de Revisió del Tractat de No Proliferació que es duen a terme cada 5 anys, així com a les sessions preparatòries. D’ençà de 1995, una delegació d’alcaldes ha estat present en les sessions i ha organitzat activitats i reunions paral·leles amb representants governamentals i amb altres organitzacions no governamentals amb qui comparteix objectius de desarmament. En el decurs de la Conferència de Revisió del Tractat de No Proliferació, que va tenir lloc el mes de maig de 2010 a les Nacions Unides de Nova York, el Secretari General Ban Ki-moon va manifestar el seu suport explícit als objectius d’Alcaldes per la Pau i va reconèixer la feina feta per l’organització. Representants d’Alcaldes per la pau han fet lliurament al president de la Conferència de Revisió del TNP de les prop de 5.000 signatures recollides arreu del món demanant que les ciutats deixin de ser objectiu militar i l’abolició de les armes nuclears.

El paper dels supervivents dels bombardejos atòmics
Els Hibakusha, nom que reben les persones afectades per els bombardejos atòmics o bé pels assajos nuclears, participen molt activament en la campanya a favor de l’eliminació de les armes nuclears. Expliquen els seus testimonis i llancen un missatge de pau arreu on van.

Suport d’institucions i entitats
Alcaldes per la Pau treballa arreu del món i manté acords de col·laboració amb les federacions i associacions de municipis de molts països, així com també ha rebut el suport de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU). Han reconegut el seu treball el Parlament de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya, i han col·laborat activament amb la Xarxa altres entitats com la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Congrés de Diputats i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques.

Accions de protesta contra assaigs nuclears
Entre les accions de sensibilització que es duen a terme des de la Secretaria d’Alcaldes per la Pau a Hiroshima, destaca la protesta pública contra els assaigs nuclears. Des de l’any 1995 s’han tramès una cinquantena de cartes de protesta als països que han anunciat la realització d’assaigs nuclears (França, el Regne Unit, Xina, India, Pakistan, Rússia, Corea, Estats Units), signades pels membres de l’Executiva d’Alcaldes per la Pau i en nom dels ciutadans de les poblacions adherides.

Premis i reconeixements rebuts

  • Premi Gernika per la Pau i la reconciliació (2010).
  • Premis Ramon Magsayay, que lliura la Fundació Ramon Magsaysay Award Foundation (RMAF), a l’alcalde Akiba (2010). Aquest guardó és considerat el Premi Nobel d’Àsia.
  • Premi Internacional de la Pau Gautam Buddha als alcaldes d’Hiroshima i Nagasaki (2011).
  • Premi Dr. Jean Mayer de l’Institute for Global Leadership at Tufts University a l’alcalde d’Hiroshima i president d’Alcaldes per la Pau Tadatooshi Akiba (2011).
  • XXXII Premi per la Pau de l’Associació de Nacions Unides a Espanya (ANUE), amb el suport de la Diputació de Barcelona (2011).

Govern
L’entitat està presidida per l’alcalde d’Hiroshima i té 15 vicepresidències: Nagasaki, Hannover (Alemanya), Volgograd (Rússia), Malakoff (França), Muntinlupa (Filipines), Manchester (UK), Akron (EUA), Ypres (Bègica), Biograd na Moru (Croàcia), Granollers, Halabja (Iraq), Bussel·les (Bèlgica), Fongo-Tongo (Camerún), Ciutat de Mèxic i Frogn (Noruega). La xarxa celebra una Conferència General cada 4 anys (sempre a Hiroshima i Nagasaki, que s’alternen cada 4 anys) i una Conferència Executiva cada 2 anys (en una de les ciutats que ocupen les vicepresidències).

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *