Fomentar noves aliances sobre pau i desarmament nuclear: Participació de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau al Retir de CGLU

La Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau va tenir un paper actiu durant la principal reunió de coordinació de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) celebrada del 21 al 25 de febrer a Barcelona.

Aquesta va ser una bona ocasió per explorar noves aliances al voltant del desarmament nuclear juntament amb governs locals i socis de CGLU – la principal organització dels governs locals del món.

Els i les participants del Retir (entre els quals nombrosos representants de governs locals i organismes internacionals) van mostrar un gran interès pel paper del municipalisme de pau en el foment del Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears.


La delegació d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau estava formada pel president de la xarxa catalana i europea i alcalde de Granollers Josep Mayoral i assessor especial del seu Capítol Europeu Thomas Hajnoczi. Aquests dos representants van participar de fet en el taller obert “Agenda de la pau de CGLU: fites i properes passes” (dimecres 23) on van animar més governs locals a unir-se a les iniciatives d’incidència en curs impulsades per la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau.

Aquest taller també va permetre connectar les iniciatives al voltant del TPAN amb l’agenda global sobre pau que impulsa CGLU, que inclou el “Fòrum Ciutats i Territoris per la Pau” (a celebrar-se a Bogotà el proper 2023) i el “Premi de la Pau de CGLU”. En aquest mateix espai també es va abordar la relació entre el municipalisme de pau i de les “ciutats de drets humans” com una oportunitat per consolidar les agendes locals sobre pau, justícia social i convivència.

El Retir de CGLU també va ser una bona oportunitat per abordar els esdeveniments en curs a Ucraïna i consolidar noves aliances destinades a promoure la solidaritat entre governs locals i la diplomàcia de pau. La Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses va llançar junt al Fons Català una Declaració sobre la Guerra a Ucraïna paral·lelament a aquesta reunió.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *