Gavà celebra el Dia de la Pau amb la plantació d’un Ginkgo

El plançó, espècie supervivent del bombardeig atòmic d’Hiroshima, va plantar-se al jardí de la Biblioteca Josep Soler Vidal

La ciutat de Gavà va commemorar el passat 21 de setembre el Dia Internacional per la Pau amb una jornada d’activitats a l’aire lliure: contacontes, tallers, la plantació d’un Ginkgo i una exposició de poemaris haikus. L’Ajuntament de Gavà i la Biblioteca Josep Soler Vidal van organitzar aquest esdeveniment, on van participar més de 60 alumnes del CEFP Núria, amb la col·laboració de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, de la qual Gavà en forma part.

La jornada va començar amb el contacontes “El vell que feia florir els arbres morts”, un conte popular japonès, a càrrec de Jordina Biosca. A continuació es va fer un taller d’origamis, on els infants van poder redactar missatges de pau amb papers de colors que van penjar al voltant de l’arbre Ginkgo, plantat enmig del jardí de la Biblioteca. Aquesta espècie d’arbre va sobreviure al bombardeig atòmic d’Hiroshima i romana al Parc de la Pau d’Hiroshima, on hi va haver l’epicentre de l’explosió de la bomba atòmica el 6 d’agost de 1945. El regidor de Cooperació i Cultura de la Pau de Gavà, Èric Plaza, va explicar que “el Ginkgo s’ha traslladat aquí amb l’objectiu de que poder veure’l créixer i que pugui simbolitzar d’alguna manera aquesta necessitat de protecció, de salvament i de pau” ja que aquests arbres “són testimonis de la tragèdia i del terror causat per les armes nuclears però també un símbol de vida, d’esperança de supervivència que encoratja la ciutadania d’Hiroshima a tirar endavant malgrat els desastres causats per la bomba atòmica”.

           

Les activitats van comptar amb la participació de molts nens i nenes i les seves famílies. L’alcaldessa de la ciutat, Raquel Sánchez, es va interessar per la procedència i simbologia de l’arbre i pels missatges deixats pels infants i jovent de Gavà.

La Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya té com a objectiu sumar esforços per a la construcció d’un món més pacífic, equitatiu i solidari.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *