Suport al Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears

Les armes nuclears són un autèntic perill per a la seguretat de persones i pobles. Sens dubte, són l’armament existent més destructiu, inhumà i indiscriminat. Encara tenim en el record el llançament de les bombes atòmiques sobre Hiroshima i Nagasaki ara fa 73 anys. Unes bombes que van provocar la mort més de 240.000 persones, nombrosos ferits i la pràctica destrucció de les dues ciutats.

Malgrat la fi de la Guerra Freda i els acords de desarmament nuclear aconseguits, avui el món continua disposant de 14.465 armes nuclears, la majoria d’elles amb una capacitat destructiva molt superior a les bombes de 1945. Així com el món ha avançat cap a la prohibició efectiva d’altres armes de destrucció massiva (com les biològiques o les químiques) cal avançar, per responsabilitat i seguretat, cap a la prohibició de les armes nuclears.

Després de molts anys de demandes per part de la societat civil, diverses ONG i campanyes, la xarxa Alcaldes per la Pau, els supervivents de les bombes atòmiques, etc., s’ha aconseguit un primer pas cabdal: l’adopció del Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears, el passat 7 de juliol de 2017, a les Nacions Unides.

Per tal que aquest Tractat aconsegueixi el seu objectiu, cal que els Estats del món s’hi sumin activament. I les ciutats tenen un paper important en la demanda d’un món més just, en pau i nuclearment desarmat. Per aquest motiu, la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau i Fundipau, membre de la Campanya per l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN) guardonada amb el Premi Nobel de la Pau 2017, promouen una campanya de caràcter mundial per demanar als governs, a través de les ciutats, que signin i ratifiquin el tractat.

Moció per convidar als ajuntaments a adherir-se a la demanda:

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *