Crida global pel Dia Internacional de la Dona per la Pau i el Desarmament

238 dones demanen als governs retallar la despesa militar i incrementar els pressupostos per seguretat humana i cooperació global

El 24 de maig és el Dia Internacional de la Dona per la Pau i el Desarmament, una data que commemora el rol actiu i decisiu de les dones que, tant a títol individual com col·lectiu, han contribuït i contribueixen a construir societats més justes, pacífiques i solidàries. Sens dubte, tal i com ha reconegut la comunitat internacional, la participació de les dones és clau per aconseguir una pau duradora.

Per tal de sumar esforços en aquesta lluita, l’organització PNND (Parlamentaris per la No-Proliferació Nuclear i el Desarmament), el Women Legislators’ Lobby (Lobby de Dones Legisladores) i el World Future Council (WFC) han promogut una crida global per aquest dia sobre “Seguretat humana per la salut pública, la pau i el desenvolupament sostenible”, a la qual s’han adherit dones rellevants de tot el món i de totes les àrees: parlamentàries, alcaldesses, diputades, líders d’organitzacions de la societat civil, etc.

Entre les líders de més de 40 països diferents, estan les adhesions d’Ela Gandhi, ex-presidenta de Religions per la Pau i neta de l’activista polític; Mairead Maguire, activista i cofundadora del Moviment per la Pau a Irlanda del Nord i Premi Nobel de la Pau l’any 1976; o María Fernanda Espinosa, presidenta de l’Assemblea General de les Nacions Unides i ex-ministra d’Equador. A nivell nacional, en representació de la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau i les diferents xarxes amb les que aquesta col·labora, està l’adhesió d’Ada Colau, alcaldessa de Barcelona; Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues de Llobregat i adjunta a la direcció de la Diputació de Barcelona; Alba Barnusell, primera tinent d’alcalde de Granollers i diputada delegada de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona; Carmen Magallón, presidenta de la Fundació Seminari d’Investigació per la Pau; o Ana Barrero, presidenta de l’Associació Espanyola per la Pau.

«La mirada de la dona i el seu paper és clau per resoldre els problemes locals i globals que afrontem avui a nivell mundial. Aquesta darrera crisis de la Covid19 ho ha posat en evidència encara més. Necessitem polítiques públiques que posin al centre la vida, les persones, les cures, la pau i la cooperació», afirma Alba Barnusell, primera tinent d’alcalde de Granollers, ciutat vicepresident de Mayors for Peace.

Declaració en anglès >

Declaració en castellà >

Notícia en anglès >

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *