Granollers representa el municipalisme català a l’Assemblea General d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau d’Hiroshima

La trobada principal de la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau celebrada a Hiroshima del 19 al 20 d’octubre va renovar el compromís de municipis d’arreu del món amb l’agenda de la xarxa, que promou la cooperació i la solidaritat internacional en favor del desarmament nuclear i la pau. 


L’Assemblea va adoptar el “Document-Crida d’Hiroshima” com un full de ruta compartit entre els membres per promoure un món lliure d’armes nuclears i reforçar les polítiques de promoció de la cultura de pau per part dels municipis.

L’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, va liderar la delegació europea en aquesta trobada, com a presidenta del Capítol Europeu d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau. Junt a l’alcaldessa Barnusell, lideresses i líders locals d’Oslo (Noruega), Malakoff (França), Biograd na Moru (Croacia) i Evora (Portugal) van aportar una visió europea en aquesta trobada de municipis d’arreu del món. 

Barnusell també va representar la feina feta des de Catalunya, posant en valor iniciatives recents impulsades des de la xarxa catalana com la jornada “Fomentem la Cultura de la Pau” o la campanya “La Pau al Món Comença Aquí”. 

Com a resultat de l’Assemblea General, la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau presidida pels alcaldes d’Hiroshima i Nagasaki espera oferir un nou sistema de suport als municipis membres que vulguin participar més activament en l’agenda de l’organització.

Aquest mateix enfocament també es tradueix en una major interacció amb la societat civil i amb noves generacions per promoure conjuntament l’agenda global pel desarmament nuclear i a l’hora polítiques locals sobre pau més efectives.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *