Reunió Executiva d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau: Enfortint el treball en xarxa per impulsar noves iniciatives d’incidència

La Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau va celebrar una nova reunió de la seva Comissió Executiva el passat 18 de febrer. La trobada va servir per adoptar el Pla d’Acció de la xarxa pel 2022, així com per coordinar iniciatives d’incidència en l’àmbit del desarmament nuclear. Els representants d’alcaldia de la Comissió Executiva també van aprovar la feina feta durant el 2021, a l’hora que van confirmar l’interès de seguir impulsant accions conjuntes des del municipalisme de pau. 

L’alcalde de Granollers i president de la xarxa, Josep Mayoral, va fer especial èmfasi en el treball d’incidència política, que busca generar nous compromisos amb el TPAN des de les institucions de l’Estat. L’impuls de campanyes com “Ciutats de Pau” o “10 Raons per Firmar el TPAN” reforcen la capacitat d’impacte de la xarxa en aquest sentit. La xarxa també treballa en estreta col·laboració amb els seus socis europeus i internacionals per promoure noves adhesions de països europeus al Tractat de Prohibició Nuclear.

Els i les assistents a la reunió també van valorar els últims esdeveniments succeïts a Ucraïna, impulsant una setmana més tard una declaració conjunta amb el Fons Català.

Els membres de l’Executiva també van poder discutir el Pla d’Acció 2022, que preveu actuacions a diversos nivells per promoure la cultura de pau des dels municipis: 

  • Accions d’incidència
  • Visibilitzar les iniciatives dels membres
  • Desenvolupar agendes locals de pau i convivència

Escriu-nos (info@alcaldesperlapau.cat) per accedir al Pla d’Acció 2022 i tenir més informació sobre la darrera Executiva.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *