Els nou municipis de l’executiva de la xarxa catalana d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau impulsaran el compromís local amb la cultura de pau

La campanya ‘Ciutats de Pau’ de suport al Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears és un dels eixos principals de treball

El 5 de febrer va tenir lloc de forma telemàtica la primera reunió de la comissió executiva de la xarxa pel mandat 2021-2023, integrada pels alcaldes i alcaldesses de Calella, Figueres, Flix, Gavà, Granollers, Igualada, Manlleu, Santa Coloma de Gramenet i Sant Feliu de Llobregat.

La nova comissió, designada per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i presidida per l’alcalde de Granollers Josep Mayoral, va definir les accions prioritàries per l’any 2021 i va aprovar el full de ruta a seguir, que té per objectiu consolidar i ampliar la xarxa de municipis compromesos. El pla d’activitats està alineat amb els eixos de treball de l’organització internacional Mayors for Peace i la seva secció europea.

Compartir recursos locals d’educació per la pau, la implementació d’agendes locals de pau i convivència i l’impuls de la campanya ‘Ciutats de Pau’, que té per objectiu encoratjar els municipis a donar suport al Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears, són algunes de les activitat previstes. La xarxa, de la mà de la secció europea de Mayors for Peace, també fomentarà les relacions amb institucions europees per tal d’afavorir partenariats que l’ajudin a avançar en els seus objectius.

Josep Mayoral, president de la xarxa, ha destacat la feina de les ciutats membres, tot i les dificultats arran de la Covid-19, i convida a promoure la incidència en relació a assumptes de pau i justícia global des del món local. L’acció dels governs locals és clau per a la construcció de societats més pacífiques.

La coordinació d’aquestes tasques es farà a través del grup de treball tècnic, representat pels municipis que formen part de la comissió executiva.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *