Nou webinar de la secció europea: ‘Construint un món lliure d’armes nuclears’

El proper 21 d’octubre de 14 a 15:30 h tindrà lloc a través de Zoom i Youtube el webinar ‘Construint un món lliure d’armes nuclears – la Conferència d’estats part del TPAN i el rol de les ciutats, institucions i societat civil’ organitzat per la secció europea de Mayors for Peace, ICAN (Campanya per l’Abolició de les Armes Nuclears) i la NFLA (Nuclear Free Local Authorities).

L’esdeveniment reunirà a representants governamentals que donen suport al Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears (TPAN), el president designat de la conferència, alcaldes, alcaldesses i experts en desarmament nuclear per parlar sobre l’estratègia a seguir per aconseguir que més estats ratifiquin el TPAN. També s’abordarà com els governs locals i la societat civil pot involucrar-se en promoure el desarmament nuclear multilateral. La primera Conferència d’estats part del TPAN està prevista que es celebri el proper març a Viena.

Participaran al webinar l’alcalde d’Hiroshima i president de Mayors for Peace, Kazumi Matsui; l’assessor executiu europeu de Mayors for Peace, Thomas Hajnoczi; representants governamentals de Malta i Irlanda; l’ambaixador del Vaticà a les Nacions Unides, el cardenal Silvano Tomasi; el president designat de la primera Conferència d’estats part del TPAN, Alexander Kmentt; la directora de Dret Internacional i Polítiques de Comitè Internacional de la Creu Roja, Helen Durham; la representant hibakusha – supervivent dels bombardejos atòmics – del Peace Boat, Masako Wada; el primer tinent d’alcalde d’Hannover, Thomas Hermann; la responsable de l’ajuntament de Glasgow, Susan Aitken; l’alcalde de Lyon, Gregory Doucet; l’alcaldessa d’Oslo, Marianne Borgen; la directora executica d’ICAN, Beatrice Fihn, i l’alcalde de Granollers i president de la secció europea i catalana de Mayors for Peace, Josep Mayoral.

La llengua vehicular del webinar serà l’anglès, però hi haurà traducció simultània al castellà. Pots consultar el programa complet aquí. Per assistir-hi, és necessari registrar-se mitjançant Eventbrite.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *