Alcaldes per la Pau es reuneix amb una iniciativa ciutadana del Japó guardonada amb el premi MacBride per la Pau

La plataforma sol·licita la retirada de totes les bases nord-americanes a la zona d’Okinawa

El vicepresident d’Alcaldes per la Pau es va reunir ahir amb els representants d’una iniciativa ciutadana d’Okinawa (Japó) que lluita en contra de la construcció d’una nova base militar nord-americana a l’illa, així com a favor de la retirada de totes les bases al territori. Aquesta petita illa concentra el 74% de les tropes nord-americanes al país, tot i que només representa el 0,6% del Japó. La presència d’aquestes bases a l’illa amenaça l’ecosistema, augmenta el risc d’accidents ocasionats per les maniobres de l’exèrcit i provoca incidents entre la ciutadania.

Els representants van visitar Granollers, on resideix la seu de la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, en el marc del seu viatge a Barcelona per rebre el premi MacBride per la Pau, un guardó que anualment atorga l’organització Internacional Peace Bureau (IPB) a les entitats i persones que treballen en recerca del desarmament, la construcció de la pau i el foment dels drets humans al món. La plataforma va presentar al vicepresident de la xarxa quina és la situació a l’illa i les demandes que sol·liciten a nivell nacional i internacional. Josep Mayoral va transmetre la seva preocupació i solidaritat als representants de la plataforma i es va comprometre a donar a conèixer la situació que travessa el territori a través de les diferents xarxes de ciutats amb les que Alcaldes per la Pau col·labora per la promoció de la cultura de pau.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *