La Comissió Executiva s’ha reunit a Granollers

Els representants municipals han mostrat el seu rebuig a l’acord entre la Unió Europea i el govern de Turquia sobre els refugiats

La Comissió executiva de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya s’ha reunit a Granollers per acordar les línies de treball i el calendari per als propers mesos.

L’àmbit mediterrani i el treball amb altres xarxes de ciutats (especialment amb Ciutats i Governs Locals Units) han estat alguns dels aspectes destacats de la reunió. En aquest sentit, la Xarxa impulsarà la celebració d’una nova Conferència de Ciutats per la Pau a la Mediterrània que se celebrarà a Croàcia el proper mes de setembre, com a continuació de les que ja van tenir lloc a Aubagne (França) el 2013 i a Granollers el 2015.

Es previst que el proper mes de juny la Xarxa celebri la primera Assemblea general, que reunirà tots els membres i marcarà els objectius per als propers anys. També servirà per enfortir la col·laboració entre municipis catalans i compartir recursos en l’àmbit de la pau, la solidaritat i la defensa dels Drets Humans.

Suport a la població refugiada i condemna de l’acord entre la UE i Turquia

Els membres de la Comissió executiva han manifestat el seu rebuig a l’acord entre la Unió europea i el govern turc que contempla la devolució a Turquia de totes les persones migrants (incloses les persones que sol·liciten asil) que arribin a la Unió europea. Així mateix també han reiterat la condemna a la vulneració dels Drets Humans que pateixen les persones desplaçades que cerquen refugi als països europeus.

La Comissió ha donat suport a la iniciativa solidària impulsada per la ciutat de Cervera i la comarca de la Segarra, que es durà a terme divendres vinent, a les 10 del matí. Es tracta d’un “Toc de campanes per la Pau” per a instar als governs europeus a donar una solució al tema dels refugiats sirians i la lectura del “Manifest de la Segarra 2016”. Una iniciativa que volen compartir amb tot el món amb el hastag #bellsringingforpeace

A la reunió hi han assistit l’alcalde de Granollers i vicepresident de Mayors for Peace, Josep Mayoral; l’alcaldessa de la Garriga i presidenta del Fons Català de Cooperació, Meritxell Budó; el regidor de Cooperació de Figueres, Francesc Cruañes; l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez; la regidora de Solidaritat i Cooperació de Sant Feliu de Llobregat, Lourdes Borrell; l’alcalde de Cervera, Ramon Royes i el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor.

Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya

L’11 de març de 2014 es va crear a Granollers la Secció Catalana d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau. Mayors for Peace és considerada l’organització municipalista més gran del món, que agrupa 7.000 ciutats de 161 països i regidors d’arreu del món, amb l’objectiu de treballar a favor de la pau, el desarmament i, especialment, l’eliminació de les armes nuclears.

La Secció Catalana d’Alcaldes per la Pau reuneix els més de 200 municipis catalans que formen part de l’entitat, sota l’aixopluc de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Fons Català de Cooperació. La comissió executiva està formada per representants dels següents municipis: Granollers, La Garriga, Manlleu, Gavà, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Figueres, Cervera i Vallromanes.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *