El vicepresident d’Alcaldes per la Pau participa a Madrid a la jornada «Reptes per la convivència i la pau a les ciutats»
Josep Mayoral, vicepresident d’Alcaldes per la Pau i alcalde de Granollers, va participar a la jornada «Reptes per la convivència i la pau a les ciutats» que es va celebrar a Madrid el 1 i 2 de desembre. L’esdeveniment estava organitzat per l’Associació Espanyola d’Investigació per la Pau (AIPAZ) i l’Institut Universitari de Drets Humans, Democràcia, Cultura de Pau i No-violència de la Universitat Autònoma de Madrid (DEMOSPAZ) i comptava amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i Alcaldes per la Pau.
La trobada va servir per debatre sobre agendes de pau i convivència als municipis, les oportunitats i reptes que es plantegen a nivell municipal i com és possible fer les paus globals des de les vulnerabilitats socials. A la jornada van assistir representants municipals, del món universitari i d’entitats i organitzacions de la societat civil.
Mayoral va participar durant el matí a la taula «Agenda per la pau i la convivència als municipis» juntament amb altres representants municipals com l’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, l’alcalde de Móstoles, David Lucas, l’alcalde de Trujillo, Alberto Casero, i el director general de la Unión de Ciudades Capitales Iberoamericanas, Antonio Zurita. A la taula es va analitzar quin és el paper de les ciutats en la construcció i foment de la pau. Mayoral va exposar durant la seva intervenció que «les ciutats no poden fer un discurs per la pau en abstracte, han de participar del diàleg, la mediació i l’acompanyament de la ciutadania. Són responsables de trobar espais de relació, participació i treball col·lectiu» i que «treballar per la pau és intervenir als conflictes i apostar per la prevenció, la mediació i la solució des d’una estratègia global-local».
A la tarda es va dedicar novament un espai per parlar de ciutats, sota el títol «Oportunitats i reptes per la convivència i la pau a les ciutats», on també va participar l’alcalde amb entitats, organitzacions de la societat civil i mitjans de comunicació. Josep Mayoral va afirmar que «vivim al segle de les ciutats. Avui dia el seu potencial per aconseguir canvis és superior al dels estats i construir històries de proximitat i espais de diàleg per la pau són alguns dels seus majors reptes».
El darrer dia es va celebrar una sessió participativa sobre el diagnosi de les violències a la ciutat de Madrid i el seu contrast amb altres ciutats.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!