La Comissió Executiva d’Alcaldes per la Pau es reuneix a Granollers per preparar la propera Assemblea

La xarxa es projecta cap a Europa amb la constitució de la secció europea d’Alcaldes per la Pau

Les ciutats membres de la Comissió Executiva d’Alcaldes per la Pau es van reunir dilluns 11 de juny a l’Ajuntament de Granollers amb l’objectiu de preparar l’Assemblea general de l’organització el proper 25 de juny. A la reunió van assistir l’alcalde i president de la xarxa, Josep Mayoral; l’alcaldessa de la Garriga i presidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Meritxell Budó; l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido; el tinent d’alcalde de l’Àmbit de Benestar i Acció Social de Gavà, Miquel Àngel Díaz Naranjo; la segona tinenta d’alcaldia de Sant Feliu de Llobregat, Lourdes Borrell; el tinent d’alcalde de Cervera, Jaume Rossich; la tinenta d’alcaldessa de Cultura, Moviments Socials, Entitats Ciutadanes, Memòria Històrica i LGTBI de Santa Coloma de Gramenet, Petra Jiménez González; el diputat de la Diputació de Barcelona, Jordi Martí Galbis i la coordinadora de la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, Helena Aranda.

La trobada va servir per fer seguiment de les activitats realitzades durant l’any 2017 i primer semestre de 2018, conèixer els resultats obtinguts durant aquests anys, exposar conjuntament les línies de treball i el pla d’acció per els propers 2 anys i, per últim, aprovar la documentació que ha de ser sotmesa a aprovació de l’Assemblea.

Durant les darreres sessions de negociació del Tractat de No Proliferació d’Armes Nuclears (TNP) a les Nacions Unides, es va celebrar l’última executiva de Mayors for Peace i una reunió de les ciutats líders europees, esdeveniments claus on es va decidir que es constituirà la secció europea d’Alcaldes per la Pau. La xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau encapçala així una nova etapa en la que treballarà més enllà del desarmament nuclear, per construir ciutats segures i resilients, així com per promoure la regionalització.

Una altra de les línies de treball a seguir és la celebració de 3 esdeveniments claus a nivell europeu. El primer a Madrid, amb la segona edició del Foro Mundial sobre las Violencias Urbanas y Educación por la Convivencia y la Paz, el segon a Manchester, amb una conferència sobre l’estat de les armes nuclears a Europa, i un tercer a Biograd na Moru (Croàcia) sobre els efectes dels conflictes a la Mediterrània.

Per una altra banda, també s’ha format un grup de treball amb la FEMP, AIPAZ i l’Ajuntament de Madrid per treballar en la construcció d’agendes locals de pau i convivència. L’objectiu és construir un document senzill que permeti promoure la reflexió a nivell local i serveixi de guia per la posada en marxa de plans d’acció de pau i convivència.

El proper 25 de juny es celebrarà la 2ona Assemblea general de la xarxa de 10 a 12 h a la sala Tarafa de Granollers.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *