La Xarxa participa en una trobada d’alcaldes i alcaldesses per la pau a Donostia

L’alcalde Josep Mayoral ha defensat el treball en xarxa dels municipis per afrontar problemes globals, com la crisis de persones refugiades

Dissabte passat, 26 de març, Josep Mayoral va participar en la taula rodona “Municipios y Ayuntamientos ante las guerras”, que va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Donostia, juntament amb l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i els alcaldes de Donostia (Eneko Goia), Errenteria (Julen Mendoza) i Tudela (Eneko Larrarte). L’acte estava emmarcat en el Festival Stop War i formava part de la programació de la capitalitat europea de la cultura San Sebastián 2016.

L’alcaldessa i els alcaldes van debatre sobre les iniciatives dutes a terme des dels municipis de sensibilització davant els conflictes i les guerres, així com de les accions que es poden emprendre per tal de donar una sortida als milers de persones que fugen de les guerres i de l’extrema pobresa i cerquen refugi a Europa. Els representants municipals van expressar la seva preocupació per la poca resposta que s’està donant des dels estats i la Unió europea i van afermar el compromís de ciutats i ciutadania en l’acollida i en la defensa dels Drets Humans de les persones refugiades.

Mayoral va reivindicar el paper de la memòria i l’educació per la pau com a eines fonamentals per a construir la convivència. Així mateix, també va defensar la capacitat de les ciutats de definir estratègies compartides, de treballar en xarxa per buscar solucions als grans reptes globals, que s’han d’afrontar des de la proximitat, construint solucions des de baix cap a dalt. En aquest sentit, xarxes com Alcaldes per la Pau, que agrupa 7.000 municipis de tot el món, han de poder participar activament en els espais de presa de decisions, conjuntament amb altres institucions i organismes internacionals.

La taula rodona es va iniciar amb la lectura d’una Declaració de San Sebastián 2016 en relació a la crisi de persones refugiades.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *