El granollerí Marc Grau participarà al curs “Hiroshima and Peace” a la Universitat d’Hiroshima

Aquesta convocatòria anual serveix per compartir reflexions i experiències locals sobre pau i desarmament entre joves d’arreu del món

Marc Grau ha estat la persona seleccionada per participar, en representació de Granollers, al curs Hiroshima and Peace que se celebrarà del 30 de juliol al 9 d’agost a la Universitat d’Hiroshima, al Japó. La formació, organitzada per aquesta universitat japonesa i la xarxa internacional Mayors for Peace (Alcaldes per la Pau), reuneix cada any joves d’arreu per aprofundir en el coneixement i les conseqüències del bombardeig atòmic d’Hiroshima.

Els participants tenen l’oportunitat d’assistir a tallers sobre com construir una pau mundial duradora, escoltar el testimoni de les persones supervivents, visitar el Museu Memorial de la Pau d’Hiroshima o assistir a la commemoració del bombardeig atòmic del 6 d’agost, entre d’altres activitats.

La beca de Mayors for Peace cobreix el viatge, l’allotjament, les dietes del curs i la participació a les activitats del programa. És, així, una oportunitat única per participar en un esdeveniment internacional, i per compartir reflexions i experiències amb altres joves per fomentar la cultura de pau i el desarmament.

Marc Grau és graduat en Filosofia, Política i Economia per la Universitat Pompeu Fabra i l’any que ve cursarà un màster en Relacions Internacionals als Països Baixos. És la quarta vegada que un jove granollerí rep aquesta beca. Abans han estat Marçal Itarte (2015), Roger Pallarès (2017) i Núria Sala (2018).

Des de l’any 2015, Granollers, com a ciutat bombardejada i membre de l’executiva de la xarxa mundial Mayors for Peace, participa en diferents programes per a joves, com poden ser la Conferència Internacional de Joves per la Pau o el curs Hiroshima and Peace amb l’objectiu de difondre i compartir reflexions i experiències entorn de la cultura de pau.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *