El president de la xarxa participa al Consell Mundial de CGLU que es va celebrar a la ciutat xinesa de Hangzhou

Mayoral va destacar la necessitat d’enfortir la democràcia i la cooperació entre ciutats per avançar cap a un món més inclusiu

Els més de 400 membres de la xarxa municipalista Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) reunits a la ciutat de Hanzhou (Xina) van renovar el compromís amb el desenvolupament global. El dret a la ciutat, la defensa dels Drets Humans, la igualtat de gènere i la transparència van ser temes destacats a l’agenda.

El Consell Mundial de CGLU, celebrat a la ciutat xinesa de Hangzhou, els dies 7, 8 i 9 de desembre, va aprovar continuar treballant per assegurar que la perspectiva i les experiències dels governs locals i regionals s’inclouen en la implementació i monitorització de les agendes globals pel desenvolupament, els Objectius de Desenvolupament Sostenible i la Nova Agenda Urbana.

En el decurs de les sessions, els participants van definir les ciutats com espais de diversitat, on la inclusió i la igualtat d’oportunitats són factors essencials per al desenvolupament. Per això les migracions han de contemplar-se com un benefici i una oportunitat per a les ciutats. Així mateix es va donar suport als governs locals que acullen gran nombre de persones refugiades.

Construir ciutats de pau a partir de l’educació, la cultura i la cooperació entre ciutats va ser una de les recomanacions que es va fer en la sessió del Consell Polític “oportunitats per a tothom”. Polítiques públiques basades en els Drets Humans, la igualtat de gènere, la transparència i la inclusió social són essencials per assolir les metes plantejades en les agendes globals, van afirmar els participants.

Aquests àmbits de treball seran tractats en la segona edició del “Foro mundial sobre violencias urbanas y educación para la paz”, que tindrà lloc a Madrid el novembre de 2018, en el qual Alcaldes per la Pau participa com a membre del comitè organitzador.

El president de la xarxa a Catalunya, Josep Mayoral, és un dels 8 membres de l’estat espanyol que formen part del Consell mundial de CGLU, que es l’organisme principal que decideix la política d’aquesta organització mundial. Com a vicepresident de Mayors for Peace, Mayoral, va oferir la xarxa de més de 7.000 ciutats per aprofundir en el treball conjunt amb la xarxa mundial de CGLU per construir ciutats de pau.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *