La xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau impulsarà una acció de sensibilització pel Dia Internacional de la Pau

La comissió executiva s’ha reunit a Granollers amb motiu del 83è aniversari del bombardeig de la ciutat

El 31 de maig de 2021, Granollers commemora el 83è aniversari del bombardeig que va patir la ciutat durant la Guerra Civil. Representants dels municipis de Calella i Figueres han participat en l’acte de record i homenatge a les víctimes que ha tingut lloc al cementiri, a les 9.05 del matí, a la mateixa hora de l’atac.

Tal i com es fa des de 2008, les diverses activitats de memòria històrica i de foment de la pau s’agrupen en el programa «Granollers, vila oberta a la pau». En el marc d’aquestes activitats, enguany s’ha celebrat la reunió de l’executiva de la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, de forma presencial i telemàtica.

La reunió, presidida per l’alcalde de Granollers – ciutat que ostenta la presidència de la xarxa a Catalunya i la vicepresidència a nivell mundial – ha servit per fer seguiment de les últimes accions realitzades i avançar en les properes activitats que es duran a terme, definides al pla d’acció 2021, que té per objectiu principal consolidar i ampliar la xarxa de municipis compromesos. El pla d’activitats està alineat amb els eixos de treball de l’organització internacional Mayors for Peace i la seva secció europea.

La campanya ‘Ciutats de Pau’ de suport al Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears és una de les accions principals del pla de treball. Les ciutats executives treballaran durant els propers mesos per donar a conèixer l’amenaça que suposen les armes nuclears i sumar adhesions a la moció que reclama al govern de l’Estat espanyol que signi i ratifiqui el tractat.

Amb motiu del Dia Internacional de la Pau, que es celebra cada any el 21 de setembre, els municipis de l’executiva promouran entre totes les ciutats membres de la xarxa una acció de sensibilització. Aquesta consistirà en una sèrie d’actuacions a l’espai públic i la difusió d’una guia municipal d’educació per la pau, sobre com treballar la pau des dels ajuntaments. L’objectiu de la iniciativa és visibilitzar la interrelació de la pau al món amb el món local.

La xarxa catalana d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau es va crear l’any 2014, sota l’empara de l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. La xarxa compta amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i el suport econòmic de la Diputació de Barcelona. Des de l’any 2016, després d’aprovar el reglament i nomenar els membres de l’executiva i la presidència, que va recaure en l’alcalde de Granollers, la ciutat coordina i dinamitza la xarxa a nivell català, dona veu al municipalisme per la pau i impulsa el seu coneixement entre la ciutadania. Actualment, la comissió executiva pel mandat 2021-2023 està integrada pels alcaldes i alcaldesses de Calella, Figueres, Flix, Gavà, Granollers, Igualada, Manlleu, Santa Coloma de Gramenet i Sant Feliu de Llobregat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *