Un informe del Centre Delàs i l’IDHC recalca el paper clau dels municipis a l’hora d’abordar violències estructurals i construir pau

Aquesta investigació elaborada pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau i de l’Institut de Drets Humans de Catalunya analitza les causes i conseqüències de les violències urbanes i els seus impactes en la garantia dels drets humans. També identifica propostes per abordar les violències estructurals des de l’acció municipal i la innovació pública local, que reforça la cultura de pau des dels territoris.

Segons les impulsores de l’informe, les violències urbanes fan referència als episodis de conflicte i vulneració ben arrelats en el dia a dia de les persones. 

Les autores de l’informe desenvolupen una narrativa transformadora basada en el dret a la ciutat i la cultura de pau, que proposa respostes locals basades en la col·laboració entre municipis i societat civil organitzada i l’empoderament de la ciutadania. 

Segons Tica Font, investigadora del Centre Delàs i autora de l’informe “construir pau i convivència als municipis requereix que ens respectem en la diversitat, que totes les persones puguem tenir cobertes les necessitats vitals i siguin respectats els drets humans”.

L’informe s’alinea i reforça diversos elements de la narrativa impulsada per la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau a Catalunya i la resta del món. Una lectura detallada de l’informe, ja sigui del seu resum executiu com de l’informe complet pot servir d’inspiració per aquells membres que busquin impulsar un pla d’acció per la pau transformador i coherent.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *