Els líders i lideresses locals juguen un paper clau en l’avenç de la prohibició nuclear

El webinar organitzat el passat 25 de maig va exposar les contribucions essencials que els governs locals tenen a l’hora de promoure el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears (TPAN), sovint en aliança amb la societat civil i les xarxes de ciutats.

Líders i lideresses locals d’arreu d’Europa van mostrar les seves iniciatives en matèria d’incidència i cooperació tècnica en aquest tema. El municipalisme de pau pot ajudar a mobilitzar més països a favor del TPAN i de l’enfocament humanitari que impulsa la prohibició de les armes nuclears.

Davant l’escalada de les amenaces nuclears, així com dels impactes de la invasió russa d’Ucraïna, els governs locals van expressar la seva solidaritat amb les ciutats ucraïneses i van demanar una visió a llarg termini de la seguretat internacional que superi la dissuasió nuclear.

Llegeix l’informe de la sessió fent clic aqui

Els participants al webinar van acordar garantir una contribució significativa a la propera Reunió d’Estats part del TPAN, que se celebrarà a Viena del 21 al 23 de juny. Aquesta conferència internacional donarà un seguiment crucial a l’agenda del desarmament nuclear.

El seminari web va ser organitzat pel Capítol Europeu d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau en col·laboració amb les següents organitzacions:

  • International Campaign to Abolish Nuclear Weapons – ICAN
  • Nuclear Free Local Authorities – NFLA
  • Ciutats i Governs Locals Units – CGLU

El webinar va acollir representants de sis governs locals diferents d’arreu d’Europa, entre els quals: David Blackburn, Regidor de Leeds (Regne Unit); Thomas Hermann, Tinent d’Alcalde de Hannover (Alemanya); Philippe Rio, Alcalde de Grigny (França); Marianne Borgen, Alcaldessa d’Oslo (Noruega); Roberto Cammarata, President del Consell Municipal de Brescia (Itàlia) i Álvaro Ferrer, Tinent d’Alcalde de Granollers (Catalunya).

Altres ponents d’alt nivell es van unir al seminari web per representar alguns del socis clau del Capítol Europeu, entre els quals: Takashi Koizumi, Secretari General d’Alcaldes per la Pau; David Kmentt, President designat de la Reunió 1MSP i diplomàtic austríac; Beatrice Fihn, Directora Executiva d’ICAN; Emilia Sáiz, Secretària General de CGLU.

Llegeix l’informe de la sessió fent clic aqui

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *