Alcaldes per la Pau acompanya la premi Nobel de la Pau, Setsuko Thurlow, en la seva visita a Barcelona

S’ha presentat la campanya «Construïm la pau, de les ciutats al món» impulsada per la xarxa i FundiPau

Aquesta setmana Setsuko Thurlow, supervivent del bombardeig atòmic d’Hiroshima i una de les persones que va rebre el Premi Nobel de la Pau al 2017 en nom d’ICAN, ha visitat Barcelona per sensibilitzar i seguir sumant adhesions al Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears (TPAN). Una iniciativa adoptada en el si de les Nacions Unides que ha estat impulsada per 122 països i fins ara ha estat ratificada per 35 d’ells. Perquè el tractat entri en vigor cal la ratificació de 50 països.

Des de l’any 2018, ajuntaments catalans com el de Granollers, Vallromanes, Canovelles o La Garriga han aprovat la moció, impulsada pel propi Ajuntament de Granollers en col·laboració amb FundiPau, ICAN i Alcaldes per la Pau, per tal que l’Estat espanyol signi i ratifiqui el Tractat.

La moció manifesta la preocupació per la greu amenaça que suposen les armes nuclears i demana avançar, per responsabilitat i seguretat, cap a la seva prohibició.

En el marc de les activitats fetes amb motiu de la visita de Setsuko Thurlow, l’alcalde de Granollers i president de la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau a Catalunya i Europa, Josep Mayoral, ha participat a la recepció que s’ha fet a la premi Nobel de la Pau a l’Ajuntament de Barcelona i a l’acte de presentació de la campanya «Construïm la pau, de les ciutats al món» dijous 20 de febrer al Museu d’Història de Barcelona.

Coincidint amb la visita de Thurlow l’Ajuntament de Barcelona s’ha adherit a la moció que promou la campanya.

Josep Mayoral ha recordat que les armes nuclears apunten a les ciutats i per això des dels municipis tenim la responsabilitat de contribuir a la seva prohibició. Mayoral ha insistit que “des d’Alcaldes per la Pau treballarem per prohibir les armes nuclears. No només és necessari, és imprescindible. La força de la ciutadania acabarà guanyant perquè és l’únic camí possible, l’altre és la destrucció.”

La campanya es pot seguir a les xarxes socials a través dels coixinets #prohibimarmesnuclears i #ciutatsdepau, un espai on la ciutadania també pot reclamar als seus municipis que donin suport a la iniciativa i reclamin al govern que signi i ratifiqui el tractat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *