75 anys d’Hiroshima i Nagasaki: acció de FundiPau i de la xarxa per reclamar la fi a les armes nuclears

Avui 9 països tenen un total de 13.400 armes nuclears, 3.700 de les quals a punt per a ser utilitzades i la majoria d’elles 100 vegades més potents que les d’Hiroshima i Nagasaki

El 6 i el 9 d’agost, recordem els 75 anys del llançament de les bombes atòmiques sobre les ciutats japoneses d’Hiroshima i Nagasaki. Es calcula que hi van morir més de 240.000 persones entre el moment de la deflagració i les setmanes immediatament posteriors, però els seus efectes van provocar malalties, malformacions i la mort de milers de persones més durant molts anys.

Davant la inoperància dels tractats internacionals existents per controlar i eliminar aquestes armes, la societat civil en el marc de la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears va aconseguir que el 7 de juliol del 2017 les Nacions Unides aprovessin el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears.

Cal que 50 països ratifiquin el tractat —fins ara ho han fet 40— perquè entri en vigor i es pugui avançar cap a l’eliminació d’aquest armament. Per això, FundiPau i la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau llancem l’acció 75 anys d’Hiroshima i Nagasaki #MAIMÉS en què demanem el suport de la ciutadania, de les organitzacions de la societat civil i de les institucions per exigir al Govern espanyol que signi i ratifiqui el Tractat. Suma’t a l’acció!

75 anys d’Hiroshima i Nagasaki #MAIMÉS

. Entra a la web de FundiPau o d’Alcaldes per la Pau
. Imprimeix el cartell en la llengua que triïs
. Fes-te una foto amb el cartell ben llegible
. Comparteix-la a les xarxes amb el hashtag #MAIMÉS o #NoMoreHiroshima #NoMoreNagasaki i etiqueta a @fundipau i @alcaldespau

Com afirma el director de FundiPau, Antoni Soler, “si una pandèmia com la de la covid-19 ha col·lapsat els sistemes sanitaris mundials, una sola deflagració nuclear els inhabilitaria completament. No hi ha vacuna possible contra els efectes de les armes nuclears, només la seva eliminació ens en pot protegir”

Les nuclears són les úniques armes de destrucció massiva que encara no estan prohibides i que amenacen la continuïtat del planeta. No podem deixar en mans de líders com Trump o Putin, entre d’altres, el futur de la humanitat.

Josep Mayoral, alcalde de Granollers i vicepresident de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, recorda que les armes nuclears apunten a les ciutats i per això des dels municipis tenim la responsabilitat de contribuir a la seva prohibició. Mayoral reafirma que “abolir les armes nuclears és urgent, les ciutats no són objectius. La força de la ciutadania acabarà guanyant perquè és l’únic camí possible, l’altre és la destrucció.”

 

  • Materials:

Cartell en català, castellà, anglès, euskera i gallec.

  • Contacte per a mitjans de comunicació:

FundiPau: Lourdes Vergés / 677 049 275
Alcaldes i Alcaldesses per la Pau: Helena Aranda / 938 426 723

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *