Exposició de FundiPau “Armes nuclears #MAIMÉS!”

La mostra de FundiPau commemora el 75è aniversari de les bombes d’Hiroshima i Nagasaki

Fins al 8 d’abril es pot visitar a la Biblioteca Can Pedrals de Granollers l’exposició “Armes Nuclears #MAIMÉS!”. Aquest dimarts a la tarda s’ha fet l’obertura de l’exposició amb una conversa entre l’alcalde de Granollers i vicepresident de Mayors for Peace Josep Mayoral, i el director de FundiPau, Jordi Armadans. Els municipis de Barcelona, Sant Boi de Llobregat i Sant Sadurní d’Anoia també han acollit l’exposició.

L’exposició “Armes Nuclears #MAIMÉS!” s’organitza amb motiu de la commemoració dels 75 anys de les bombes d’Hiroshima i Nagasaki. 75 anys després les armes nuclears continuen sent una amenaça per a la humanitat i per al planeta: al món hi ha 13.400 armes nuclears en mans de 9 països i, fins ara, els acords de desarmament no han aconseguit avenços significatius. El 22 de gener de 2021, però, després d’anys de mobilitzacions i campanyes de les organitzacions la societat civil (entre elles Mayors for Peace i Fundipau) va entrar en vigor el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears, aprovat per l’ONU el juliol de 2017. Aquest és un magnífic i imprescindible primer pas per avançar cap a l’erradicació d’aquestes armes però encara falta molt a fer per aconseguir que s’hi sumin tots els països.

La mostra, doncs, vol ser un instrument de sensibilització sobre aquesta situació en un moment en què la societat civil organitzada ha aconseguit aquesta fita històrica. Malgrat això, cal el suport de la ciutadania per aconseguir què s’hi sumin el màxim nombre de països possibles -l’Estat espanyol encara no ho ha fet- per poder avançar cap a un món lliure de l’amenaça nuclear.

L’exposició està formada per 10 plafons i s’inicia amb el testimoni de la supervivent d’Hiroshima i activista, Setsuko Thurlow, que el 2017 va rebre el Premi Nobel de la Pau en representació de la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclear (ICAN). A partir d’aquí explica el funcionament de les armes nuclears, fa un repàs als terribles efectes que han causat els assajos i l’ús d’aquestes armes, alerta de l’amenaça que representa el gran nombre de caps nuclears que encara estan actius avui, presenta la tasca de la societat civil organitzada per avançar cap a la seva prohibició i exposa els reptes pendents per assolir l’objectiu de la seva eliminació total.

Per acollir l’exposició al vostre municipi, escriviu un email a info@alcaldesperlapau.cat

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *